Funcția socială a poeziei erotice

Dom’ne, românul s-a născut poet simbolist. Toată lumea știe să cânte singurătatea, despărțirea, iubirea neîmpărtășită, descumpănirea, moartea, fericirea negativă și, în general, colcăie literatura română de poezie pesimistă.

Dom’ne, nici muzica nu e mai brează, stați liniștiți. Toți cântă nefericirea și iubirea pur-confuză dar nimeni, nici de-al naibii, nu cântă iubirea erotică, pasiunea, copulația fericită, împlinirea amoroasă, trăirile sexuale și emoțiile puternice din timpul actului fericit, de parcă am fi un popor ce se reproduce prin fotosinteză.

În afară de Vasile Voiculescu, dacă nu mă înșală memoria de dimineață, și Ion Creangă, nu am citit altceva care să fie cât de cât erotic, nu doar așa, ca idee metafizică și contemplare  a abstracției unui proces carnal…

No, aici intervin eu, decis să schimb asta. Să nu mai fim un popor ipocrit în trăirile pudice și hai să ne iubim. Mult, des, cum vreți voi, dar să lăsăm naibii venele tăiate și însingurarea, depresia. Cel mai bun tratament anti-depresie este amorul. E pe bune, deși nu mai am linkul.

Să ne iubim! Să vă iubiți! OK? Hai cu amorul nerușinat! De ce să nu o facem?

8 Comentarii

 1. Axante 28 martie 2012 la 12:33 - Raspunde
 2. Cudi 28 martie 2012 la 12:55 - Raspunde

  Romanul este si un mare amorez. Romanul iubeste si se iubeste cu nerusinare. Doar ca nu-i foarte exhibitionist. Costache Conachi a fost erotic, si asta pe l800 si ceva. Evident, nu s-a bucurat de popularitatea povestii lui Creanga…

  • Robin Molnar 31 martie 2012 la 14:51 - Raspunde

   Da, Creangă era mai popular. Poate pentru că prezenta satul idilic, fără copulații între rude apropiate și copii din flori.

 3. Nelly 28 martie 2012 la 16:31 - Raspunde

  Nu toata lumea isi taie venele, o anumita categorie e fericita tot timpul, mici, bere, gratare, manele si amor nerusinat.

 4. Laurentiu 29 martie 2012 la 19:22 - Raspunde

  Buna buna initiativa si de luat in seama…nu de mine, eu n-am sincopa asta, dar daca dau un share articolului, sunt sigur ca ar da de gandit multora!
  @ Nelly: mici, bere, petreceri…dar sa lasam maneaua deoparte…avem si alte alternative MULT mai bune si la indemana…Ca sa iti ofer si un argument pentru care NU prefer manelele, acceseaza o pagina de facebook a unui manelist si spune-mi ce vezi pe acolo…cum sunt ‘fanii’, ce vorbesc si cum se comporta…long live 80’s 🙂

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.