Îmi pare rău că sunteți înfrânți*

Îmi pare rău că sunteți înfrânți, că n-ați ajuns ce trebuia să ajungeți, ce puteați să ajungeți, din cauză că oamenii sunt răi și că politicienii fură. Îmi pare rău că sufletul vă doarme sub plapuma călduță și confortabilă a resemnării.

Îmi pare, sincer, rău că tot elanul s-a sfârșit în lenea amorțită a complăcerii că n-a fost să fie, sădite între noi de minți corupte ce au găsit potrivit a planta înfrângerea morală  în niște minți prea plăpânde și prea de bun simț ca să li se opună.

Istoric, în anii 1990 ni se furau fabricile și terenurile. În anii 2000 ni se fura energia și resursele minerale. În anii 2010 ni se fură informația și educația, iar mie îmi vine să urlu:

– Atunci când totul se schimbă, cel mai rău lucru este să spui că nu se schimbă nimic.

Vedeți Dumneavoastră, corupția acționează la lumina întunecată a complăcerii că nu se schimbă nimic. Iar asta nu e adevărat. Dar ce este adevărat este că fiecare fatalist din ăsta naște câte un corupt, fiecare fatalist este un corupt moral, un complice emoțional al celor ce ne fură. Și pot argumenta asta prin faptul că, peste tot, corupția se întinde pe calea minimei rezistențe.

Iar pe mine mă cam irită chestiile astea!

___

* Mă refer la fataliști.

6 Comentarii

  1. Auras 24 februarie 2012 la 15:05 - Raspunde

    Amuzant citat, cel cu schimbarea oare ce ne mai poate multumi cand spiritul nostru este asa dezamagit de situatia actuala?

  2. joita lucian 24 februarie 2012 la 15:08 - Raspunde

    Nu esti singurul Robin..dar astia care suntem iritati facem parte din minoritate!…cam ce putere avem noi sa facem “marea schimbare”!

  3. Iuda 26 februarie 2012 la 09:59 - Raspunde

    Mare schimbare la noi se poate traduce doar prin marea dezamagire.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.