6 Comentarii

 1. Doro 02 martie 2012 la 13:14 - Raspunde

  Anumite studii arata deja clar ca oamenii consuma mai mult decat produc. Nu mai avem loc pentru a creste animale si cultiva fructe/legume pentru toti, din acest motiv au inceput sa apara organismele modificate genetic. Legume pe care le cresti in eprubeta in decursul a catorva zile. Vedem cu toti ca apar tot mai multe boli si tot mai multe razboaie. S-ar putea sa ai dreptate si intr-adevar sa atingem curand limita populatiei.

  • Robin Molnar 06 martie 2012 la 08:15 - Raspunde

   Ce fel de studii?

   • Mircea C. 23 martie 2012 la 14:09 - Raspunde

    Studii despre arbori modificati genetic pentru o superproductie de superparchet :))

    Geez, nu e clar ca daca isi lasa unu’ un site aiurea la nume, e doar un postac care face bani din likul ala ?

    • Robin Molnar 27 martie 2012 la 08:37 - Raspunde

     Mie mi se pare cât de cât OK. Adică a scris gramatical corect, a exprimat o opinie…

 2. Mircea C. 23 martie 2012 la 14:06 - Raspunde

  In cazul speciei Homo Sapiens, limitele se modifica in timp. Una era limita omenirii in Paleolitic, cand nu se inventase agricultura, alta in Neolitic, respectiv in evul mediu fata de zilele noastre. Cred ca e dificil sa prezici viitorul, ce putem face este un calcul aproximativ – cat ne putem permite sa ne intindem (folosind tehnologia si stiinta actuala) ca sa nu devenim mai lungi decat plapuma. Dar orice progres stiintific si tehnic intinde plapuma la randul lui.

  Eu nu-mi aduc sa fi facut Genetica separat la scoala (long time ago), dar cred ca mecanismul prin care creste susceptibilitatea la boala n-are prea mare legatura cu stiinta asta. E vorba ca prin marirea populatiei, resursele care revin unui singur individ se imputineaza, si acesta nu mai poate atinge potentialul biologic (e subdezvoltat). La oameni, iarasi e diferit. De exemplu, daca o femeie gravida e idioata si nu mananca suficient (desi are de unde) ca sa-si pastreze silueta, sau e alcoolica sau fumeaza, etc – va naste un copil handicapat sau cu diverse deficiente.

  • Robin Molnar 27 martie 2012 la 08:35 - Raspunde

   Am făcut genetică într-a douăsprezecea. Pe măsură ce populația crește, crește și numărul de erori genetice în cadrul speciei, unele dintre mutațiile indivizilor putând ajuta la mutații ale virusurilor ceea ce, mai departe… Este, dacă vrei, o chestiune de statistică.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.