Liviule, liviotule,

Cum strângi tu dragneții tăi, câtă frunză, câtă iarbă, și împreună aveți doi neuroni frumoși! Dar cum spui mereu atât de multe chestii interesante care, invariabil, evită inteligența!

Dacă aș vrea să vă insult, ar trebui să scriu despre râme, dar măcar râmele ies din sol, când afară plouă și pământul se îmbibă de apă! Așa că o să scriu despre cât de deștepți sunteți voi și aveți atâta minte câte pene curca are pe gât!

Aș putea scrie despre cum împreună ați putea realiza lucruri mărețe, pe lângă care nisipul plajelor pare de-a dreptul gigantic și aș putea detalia despre tot adevărul pe care-l rostiți și care este la fel de evaziv precum x-ul dintr-o ecuație diferențială.

Desigur, aș putea vorbi despre principiile solide ca spicul de grâu, după care vă ghidați viețile, dar sunt sigur că asemenea subtilități sunt prea profunde pentru soborul de parameci la care s-ar presupune că fac referire.

Înțeleg, desigur, că-n faraonica Dumneavoastră cvasi-chibzuială vă vedeți ca niște drept-păstrători ai moaștelor fanariote ale poporului român, poate că așa și este, dar legea pe care ne-o băgați pe gât, cea cu defăimarea socială, vă va coafa fix în dinți, ca un ruj roșu-sângeriu și origini de bumerang.

Pentru că, livioților, poți educa niște euglene de găleată cum să gândească, poți motiva niște drojdieri de făină cum să voteze sau poți împinge niște semințari de ulei să se ducă și să facă o treabă, dar nu-i poți spune unui stejar cum să crească și nu-i poți spune unei pietre să nu mai taie apa. Și nu-i poți spune unui om cum să gândească.

Niște somități coleopterice mai mari decât voi au încercat asta deja, cu mult mai multă inteligență și cu mult mai multă insistență, și nu le-a ieșit. Vouă, în schimb, o să vă fie mai bine în spațiul public, iar legea asta o să fie precum limbricul din fecalele care îmbibă scutecul unui copil.

Să ții minte asta, dragnete pitic de stepă, că indiferent de fecalele democrației noastre, voi tot niște limbrici o să fiți, tot dezgustători, tot nerușinați, și tot de valoare nulă.

Dar nu vreau să închei fără a vă dori să aveți parte de toate roadele inteligenței pe care o emanați, să aveți același spor pe care-l au și restul livioților și să o duceți la fel de bine ca ei, cu toate roadele hărniciei, puterii de muncă și curățeniei care vă caracterizează.

P.S. Nu-i bine băsist, dar decât dragnete liviot…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.