Mafia din ANRE

RCS & RDS, care este şi furnizor de energie electrică, doreşte să fie şi distribuitor de energie către consumatori.

În luna septembrie 2015 au fost solicitate licenţele necesare pentru două proiecte pilot situate în municipiul Oradea şi, respectiv, în vecinătatea municipiului Timişoara. ANRE nu permite însă prestarea acestui serviciu în lipsa aprobării operatorilor de distribuţie care prestează în prezent serviciul în fiecare zonă. Companiile din grupul RCS&RDS au demarat procedurile pentru contestarea actelor ANRE care contravin legii şi constituţiei”, se arată într-un comunicat al companiei.

Digi24

Ar mai fi ceva de zis, dacă am ajuns atât de grav, încât ai nevoie de aprobarea celui căruia vrei să-i faci concurență? Păi ce, e prost să și-o și dea? Nu, serios. de asta mor oamenii de frig în casă, că n-au bani de încălzire, pentru că mafia din energie și din ANRE protejează interesele private ale unor oameni și companii, nu interesele publice ale cetățenilor.

Or, fără o piață liberă, viitorul energetic al țării este sugrumat, iar cei care vor plăti cel mai mult vor fi fix cetățenii care sunt cei mai săraci, pentru care energia este mai scumpă decât mâncarea, să ne gândim la asta!

Sunt curios, totuși, de două chestii:

 1. Cine a introdus în legislație treaba asta cu acordul operatorilor deja existenți. Am impresia că a venit via o ordonanță de urgență a  guvernului.
 2. Prevederea anti-concurențială este anti-europeană și s-ar putea să plătim amenzi retroactive de la data intrării în vigoare a prevederii abuzive. Oare cei care ne-au făcut asta or să plătească?

3 Comentarii

 1. ice4you 27 octombrie 2015 la 21:37 - Raspunde

  Mizeria asta din mafia energiei de pe la noi nu va putea sparta in veci …. sau cel putin eu mi’am luat speranta pentru ca de ani intregi vorbesc de nebun si “trag” semnale de alarma ca jigodiile astea ne sufoca pe energie …. dar cui dracu sa ii pese?!

  • Robin Molnar 28 octombrie 2015 la 09:30 - Raspunde

   Câinii latră, caravana trece…

   • ice4you 28 octombrie 2015 la 10:41 - Raspunde

    Si stai ca tunul cel mare abia acum se da acoperit de minciuni glorioase prin montarea obligatorie de “contoare inteligente” care vor sufoca si mai rau facturile desi nu aveam nevoie de asa ceva, Germania de exemplu refuzandule pe motiv ca pun in pericol siguranta energetica si in plus de asta costa fabulos si total inutil cata vreme sistemul actual este unul foarte ok dupa ce si la noi au fost montate de vreo 3 ori contoare electronice in ultimi 10 ani fara ca nimeni sa aiba ceva de zis … banii fiind incasati de diverse firme capuse care au pus mana pe tot ce inseamna intretinere si distributie mana in mana cu Enel. Vorbeste cineva de toate astea? De rispa de bani facuta? De faptul ca an de an au “lucrari” cu costuri fabuloase pe bani publici … de genul ce pun anul asta, schimba iara la anul? Da de faptul ca Enel ne’a furat la certidicate vezi cativa ani … se mai aude acum ceva?! A scazut cuiva factura sau va scadea pe viitor? De ce crezi ca au decis sa ramana, cand acum vreo 2 ani se dadeau de ceasul mortii ca pleaca? Oare nu ca mai aveau acest tun cu contoarele sulii de dat plus faptul ca au vazut ca pot fura in liniste fara ca nimeni sa ii intrebe de sanatate mana in mana cu baietii destepti … in vremea in care Romania are excedent de energie cu care nu are ce face noi platim cel mai mare pret/KW raportat la media salariilor?
    Sunt prea furios … mult prea furios … mai ales cand ce vad si nimeni nu are nimic impotriva.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.