21 Comentarii

  1. Xtall 27 octombrie 2015 la 19:02 - Raspunde

    Si aia care au luptat ca aliati ai rusilor, împotriva germanilor nu sunt tot veterani? 😛

    • Robin Molnar 27 octombrie 2015 la 19:03 - Raspunde

      Ba da, doar că nu i-a premiat nimeni și nici Germania nu ne este dușman.

      • Xtall 27 octombrie 2015 la 19:32 - Raspunde

        Nu cred ca e singurul, cred ca multi au fost apreciați de rusi si li s-au oferit distincții militare, sau de astea de.. cioace.
        Eu pe ăștia nu pot sa-i judec, ca eu nu stiu daca as fi fost in stare sa fac ce au facut ei, de ar fi acum ceva, plec si nu ma uit o secunda inapoi la ce hoti sunt, nici intr-un caz nu ma gandesc sa lupt ptr o tara de escroci.
        Problema lui daca accepta sau nu ce distinctii i se ofera, mai mult ma doare in cot.

        • Robin Molnar 28 octombrie 2015 la 09:31 - Raspunde

          Da, nu este singurul. Și nu înțeleg de ce acceptă aceste decorații. Este ca și cum evreii ar accepta distincții și onoruri de la neonaziștii de astăzi. Stupefiant.

  2. ice4you 28 octombrie 2015 la 09:23 - Raspunde

    Faptul ca ai tu o problema psihica cu Rusia, nu iti da nici un drept sa te apuci sa manipulezi informatiile dupa bunul tau plac si in felul asta sa iei din meritele unui om! De ce nu precizezi faptul ca omul asta a luptat la propriu pe Frontul de Est ca voluntar facand parte ulterior din divizia Tudor Vladimirescu? Dar ca are o infirmitate dobandita in razboi? Dar ca Rusia a facut un gest frumos si de onoare (total neasteptat mai ales din partea mea) acum cateva zile, cand generalii ei alaturi de generali romani a depus coroane si jerbe de flori cu onoruri militare la Stalingrad in cinstea eroilor romani sacrificati acolo?
    http://ingerisidemoni.ro/blog/la-stalingrad-s-a-acoperit-pamantul-si-de-sange-romanesc/
    Probabil ca decorarea lui face parte din acest moment solmen si de aducere aminte, in timpul in care herr president cine stie prin ce hora era prins iara ca surdomutul de serviciu.
    Incearca sa iti ceri scuze fara de omul asta si altii ca el ca sunt mai importanti ca Vodafone, iar pe viitor prieteneste iti spun sa lasi obsesiile la o parte pentru a scapa de ura inutila. Vorba amicului Xtall, tu poate ca nu ai fi fost in stare sa faci ce au facut oamenii astia, deci nu iti da nimeni si nimic dreptul sa ii judeci ce distinctii accepta si ce nu. Punct.

    • Robin Molnar 28 octombrie 2015 la 09:29 - Raspunde

      Tu pleci de la premiza că soldatul de atunci este generalul de acum, iar eu nu, pentru că știu că oamenii se pot schimba și se pot suci.

      Mai mult decât atât, tu pleci de la premiza că oamenii îmbătrânesc frumos, cu demnitatea din tinerețe, iar eu nu, pentru că am văzut cum oameni onorabili în tinerețe ajung niște gunoaie la bătrânețe, din teama de moarte sau de altceva.

      Să vorbești așa despre cei care ți-au ucis camarazii, asta înseamnă să îmbătrânești urât!

      De asemenea, bunicul din partea mamei a prins ambele războaie, dar n-a îmbătrânit așa de urât…

      • Xtall 28 octombrie 2015 la 10:12 - Raspunde

        Daca esti constient ca oamenii se schimba poate si rusii s-au schimbat.
        Eu ma intreb cum o sa te impaci cu rusii de la moldoveni daca doamne fereste 😀 ?
        Pe bune ca esti sucit, si nici linia n-o tii pe o problema, la ucraineni de exemplu, de ce le tii palma? ca tot rusi sunt si tot cu japca au fost pe noi, ce iertare ar trebui sa fie, cand la rusi pe aceleasi motiv nici vorba sa fie? si n-au zis nici pas pana acum nici ei

        • Robin Molnar 28 octombrie 2015 la 10:18 - Raspunde

          Nu-mi place, de exemplu, Ianucovici, ăla este bolșevic. Dar îmi place Dmitri Shostakovich, pentru că nu era bolșevic. Îmi place francezul Henri Barbusse care, deși era bolșevic, s-a dus să fie bolșevic la Moscova, nu la Paris.

          Nu am o problemă cu rușii în general, ci cu bolșevicii, sau cei care fac apologia suferinței motivate politic. Asta-i tot.

          • Xtall 28 octombrie 2015 la 11:12 -

            Mai trebuie sa si ierți dacă ti se întinde o mana, si nu numai, poti sa întinzi si tu mana, ca noi nu mai suntem de mult sub rusi, inclusiv moldovenii sunt liberi sa facă ce vor.
            Nu poți sa blamezi nici moldovenii dacă vor altceva, ii accepți asa cum sunt si cu ceea ce vor, dacă nu accepti ce vor, ii lasi in pace.

            Exact aceeași problema e si cu rusi, si cu toti ceilalți, nu poti sa arunci cu pietre cat e ziua de lunga in speranta ca o sa înceapă si celalalt sa arunce. Ca s-ar putea sa arunce la un moment dat. Nu poti sa mergi nici pe principiul mie nu-mi place, tie nu-ti place, lor le place, nu e treaba nimănui ce viata duc. Nu a stabilit de nimeni un model de viata care trebuie urmat obligatoriu.

          • Robin Molnar 28 octombrie 2015 la 11:55 -

            Nu cred că înțeleg, sau ceva nu mi-e clar…

          • Xtall 28 octombrie 2015 la 12:23 -

            Vis-a-vis de rusi părerea mea e ca trebuie făcută o reconciliere
            Poate asta vor sa faca, e vreo problema ? nu cred ca e cazul sa devenim “preteni” dar o reconciliere e necesara.
            Nu poți sa mergi la nesfârșit pe lozinci si idei cu dușmanul din 1900 toamna, mentalitatea populatiei s-a schimbat peste tot, nu s-a pus graniță numai pana la noi si aia au ramas cu cea din 1940.

          • Robin Molnar 28 octombrie 2015 la 14:17 -

            Da, trebuie făcută o reconciliere, dar este musai ca ambele părți să și-o dorească!

            Da, nu putem avea un viitor omenesc, dacă nu ajungem la o reconciliere. Dar nu este de ajuns ca România să și-o dorească sincer.

            Trebuie ca și Rusia să și-o dorească, și să acționeze în spiritul non-lezării intereselor României, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată.

          • Nautilus 28 octombrie 2015 la 13:13 -

            Xtall: nu numai rușii au rămas cu mentalitatea din 1940. Ceea ce e mai rău e că moldovenii înșiși au rămas cu mentalitatea de român și moldovean din 1940.

            Adică frații cu care noi vrem să ne unim, oamenii din popor, votanții de rând, sunt convinși că ei sunt niște tipi nobili, puri, distinși, cu nobilele idealuri din ianuarie 1990 ale lui nenea Ilici, ortodocși și protectori ai familiei tradiționale. În timp ce europenii, de la Dublin la București și de la Helsinki la Sofia, sunt niște homosexuali, drogangii, clubberi, destrăbălați, curve și atei, care vin să le murdărească lor idealurile cele nobile și familiste.

            Cam așa vorbesc ei pe fiecare forum sau blog unde pomenește cineva de sex, religie, familie sau de zeul lor Vladimir Putin.

          • Robin Molnar 28 octombrie 2015 la 14:15 -

            Așa eram și noi acum 10 de ani…

          • Nautilus 28 octombrie 2015 la 14:38 -

            Din pricina asta, unirea cu Moldova e o idee proastă: Moldova e calul troian al cuplului de Stan şi Bran politici Putin şi Kirill, la fel de bine pe cât judeţul Vaslui e Afganistanul românesc.

          • Robin Molnar 28 octombrie 2015 la 14:41 -

            Unirea se va face când România va fi o țară suficient de puternică pentru a normaliza Moldova. Cum URSS a pierdut tot blocul Estic, Rusia va pierde Moldova măcar și prin aceea că oamenii s-au săturat de sărăcie, foame și umilință.

          • Xtall 28 octombrie 2015 la 16:44 -

            Adica niciodata 🙂 Dupa mine cel mai probabil va putea fi doar daca Romania va deveni un model, de corectitudine, de justiție, de ceva unanim apreciat…
            Pana in momentul de față, ea nu a fost niciodată un model pentru cineva, nici măcar pentru romani, darmite ptr moldoveni.
            Iar o mafie mai mare nu-si dorește nimeni (in afara de cei interesati de afaceri de genul)
            Justiția si corectitudinea sunt singurele chestiuni care pot uni, cerințe care se vor îndeplini probabil pe la pastele cailor, nu trebuie sa fii puternic ca sa-si dorească cineva sa faca parte.

      • ice4you 28 octombrie 2015 la 10:29 - Raspunde

        Nu imi aduce argumente cu intoxicatii mizerabile de pe fetesibuci. Lasa’le acolo … d’aia nu am cont ca nu ma intereseaza. Vorbim de oameni si ce au facut acei oameni pentru tara asta la un moment dat. Ca ce au facut dupa, e strict problema lor.
        Si strabunicul meu a facut ambele razboiae mondiale plus vreo 3 ani de gulag rusesc dupa ce a fost confundat cu un neamt pentru ca ungurii ii schimbasera numele si in Bunya Peter din Bunea Patru. Sunt mult mai indreptatit ca tine sa ii urasc pe blosevicii care ne’au lasat fara pamanturile ce erau pe jumatate de Petrosani … pe motiv ca eram chiaburi si aia a fost toata motivatia lor … dar asta nu inseamna ca nu pot respecta opiniile unui om care chiar daca ii admira pe cei langa care a luptat, a facut macar ceva.
        Ii dau din nou dreptate amicului Xtall … esti ciudat si sucit in functie de cum iti da tie bine la socoteala fara a tine linia problemei despartind lumea in ce iti place tie si ce nu … discursurile tale cu bolsevicii pe care le aduci mereu ca motivatie sunt de prin anii ’90. Treci peste … evolueaza in pana mea si nu iti mai spala creierul cu toate cretinismele debitate de unii sau altii care iti sufla cum vrei tu sa auzi.

        • Robin Molnar 28 octombrie 2015 la 11:54 - Raspunde

          “Vorbim de oameni si ce au facut acei oameni pentru tara asta la un moment dat. Ca ce au facut dupa, e strict problema lor.”

          Nu sunt de acord cu asta. În timpul lui Adrian Năstase, România a intrat în NATO și s-a semnat pentru UE. Ar trebui iertat de porcăriile pe care le-a făcut?

          • ice4you 28 octombrie 2015 la 13:40 -

            Poate macar pentru atat … ca in timpul asta altii nu au facut absolut nimic pentru tara asta, dar au furat cel putin la fel de mult.

            Nu ar fi rau sa incerci sa inveti iertarea si in acelasi timp sa iti schimbi putin mentalitatea asta despre care vorbeste si Xtall mai sus pe modelul:

            “Cand doi oameni iti spun ca esti beat, bine ar fi sa te duci sa te culci”

            E alegerea ta ce faci … dar sincer … cred ca o sa ma las usor usor de vizitat locul asta cum au facut si multi altii in timp, pentru ca ai aceleasi vesnice obsesi care devin obositoare fiind repetate constant.

          • Robin Molnar 28 octombrie 2015 la 14:13 -

            „Cand doi oameni iti spun ca esti beat, bine ar fi sa te duci sa te culci”

            Sunt de acord că sunt beat, dar măcar nu sprijin măcelul între popoare. Poate că sunt beat, cu siguranță sunt beat, dar cred că toți oamenii sunt la fel și ar trebui să trăiască așa cum își doresc, dar fără a avea dreptul de a se omorî între ei.

            “Poate macar pentru atat … ca in timpul asta altii nu au facut absolut nimic pentru tara asta, dar au furat cel putin la fel de mult.”

            De ce să ne oprim la jumătate? De ce să nu cerem să se facă numai bine? De ce să nu cerem ca la un bine făcut să nu se facă niciun rău? De ce să ne mulțumim cu puțin? De ce să fim mulțumiți că, măcar, nu s-a făcut mai rău? De ce să folosim referința altora care n-au făcut nimic?

            Eu vreau mai mult de la noi, de la ai noștri și de la restul lumii și sunt primul dispus să ierte, dacă iertarea este dorită, iar obsesia mea nu este Rusia, este bolșevismul, conflictul, răutatea voită și manipularea.

            Când Rusia era o țară normală, sau cât de cât normală, n-am scris nimic despre ea, că nu aveam de ce.

            Poate că problema este la mine, că nu vreau să ne omorâm între noi, că nu vreau să mai moară oamenii din ambiția unor idioți. Dar, dacă nu încerc să fac lumea un loc mai bun aruncând minciuna și răutatea la gunoi. ce rost mai are? Să mă trezesc dimineața și să mă ascund sub o piatră?

            Ice4you, tu scrii despre răul național și te iubesc și te respect pentru asta, eu scriu despre răul care mi se pare cel mai mare. Da, poate sunt obsesii, dar au un scop nobil sau, măcar, uman, iar aceasta mi se pare acceptabil.

            Greșesc?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.