Nu cred că SRI-ul a prins niciun terorist pakistanez

Nu cred că SRI-ul a prins niciun terorist pakistanez, nu student eminent la doctorat sau student proaspăt în anul întâi, ce nici nu s-a bezmeticit bine ce-i cu noi, nu în ultimele zile de campanie electorală, nu când șeful SRI a fost numit de Băsescu dintre propunerile USL.

Îmi pare rău când văd că presa o suge cu patos de la un SRI care spune că un doctorand la chimie știe să facă bombe artizanale. Dragilor, nici dinamita și nici praful de pușcă nu sunt greu de obținut, de aceea au și fost descoperite acum câteva sute (dinamita) sau mii de ani (praful de pușcă). Pe același principiu, toți cei care au studiat fizică nucleară sunt suspecți că ar putea face bombe atomice, că nu e greu să pui un explozibil puternic într-o sferă de Uraniu 238 și să detonezi. La fel cum nu e greu să amesteci sulf cu pilitură de fier și praf de cărbune casă faci praf de pușcă ori să amesteci benzină cu detergent și să faci napalm de casă ori, mai rudimentar, să scufunzi cristalele de azotat în motorină și să pui o capsă deasupra…

Faptul că un om citit sau care s-a uitat la Discovery știe chestiile astea nu-l face automat terorist sau capabil să facă o bombă, că de la a ști cum la a și face este, totuși, o cale lungă.

Să fim serioși, erau “indicii informative” că cei doi plănuiau ceva? Adică, dacă era ceva, de ce n-au urmărit firul până la capăt? I-au expulzat și gata, pentru că nimeni n-a stat să asculte și varianta lor. Pentru că, nu-i așa?, ei sunt musulmani, deci automat teroriști, nu? Ah, da, știa să facă dinamită. Pe același principiu, orice român care știe să facă țuică sau bere sau vin este suspect de corupție morală în orice țară musulmană. Ah, da, unul dintre ei avea legături cu Kosovo, probabil vreun văr sau vreun fost vecin care s-a dus la studii în Kosovo (au și ăia instituții de educație superioară!) și a zis că oricum e mai bine decât la el în sat, printre cămile și nisip, și i-a sfătuit și pe alții să vină în Europa. Fix pe același principiu, toți românii care au plecat în străinătate printr-un mecanism uman asemănător sunt suspecți de formarea unui grup infracțional organizat ce are ca scop terorizarea vestului Europei. Nu?

Indicii informative, auzi. Poate vărul sau vecinul din Kosovo s-a îmbătat într-o seară și i-a cărat niște pumni unui jandarm în civil, vă dați seama, la beție un musulman se bătea cu un membru al forțelor de securitate, și el beat, terorism clar.

Ah, da, foloseau aliasuri. Firește, și eu dacă aș fi avut vreun văr de gradul patru, oaia neagră a familiei, care chiar e terorist, aș fi fost forțat să am un alias, dacă aș fi vrut să emigrez într-un stat “civilizat” pentru că așa funcționează sistemul “de insecuritate”. Firește, de ce să plătească cel mai deștept din clan pentru greșelile celui mai prost din clan?

Nu cred, deci, că SRI-ul a descoperit doi teroriști pakistanezi la noi, nu prin “indicii informative” sau prin “racolarea de români care să comită atentate”. Nu cred, noi nu avem o cultură a terorismului sau a martirilor.

Este doar o intoxicare și o încălcare e drepturilor celor doi. Dar, fiind străini, cui să-i pese?

P.S. Adevăratul terorist în povestea asta este SRI-ul care terorizează oamenii spunându-le că avem teroriști.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.