Nu cred în monarhie

La început, mai aveam dubii. Dar acum, nu mai am niciunul și pot să spun cu mâna pe inimă că indiferent de sistemul politic adoptat, oamenii tot ăia ar fi, deci politica românească tot nașpa va fi.

Pentru exemplificare, vă invit să urmăriți filmul A douăzeci și cincea oră, un film clasic, cu Anthony Quinn, deci n-ar trebui să fie niciun chin să vedeți filmul.

Ca idee, polițistul satului din lunca Dunării o iubește pe nevasta omului, așa că-l trimite pe bărbat în lagărul de evrei, deși el nu era evreu, ca să-i fure nevasta. Pentru că, da, monarhia este atât de bună. Disperată, femeia merge la minister să ceară eliberarea soțului. Care minister este plin de funcționari incompetenți și impostori, pentru că monarhia este atât de bună!

Dar mai bine vă las plăcerea să vedeți filmul acesta atât de surprinzător încât garantat se va lipi de Dvs.!

În fine, ceea ce vreau să spun este că nu monarhia ne va salva, ci munca, onestitatea și seriozitatea. Nu este o altă cale.

P.S. Nu am link către o sursă legală online disponibilă. Eu l-am văzut pe un site cu plată, acum câțiva ani, dar site-ul respectiv nu mai există.

P.P.S. Chiar dacă filmul este unul artistic, lecția pe care ne–o predă cred că trebuie asumată de toată lumea.

P.P.S. Scenariul este după nuvela cu același nume scrisă de Constantin Virgil Gheorghiu, despre care noi n-am învățat nimic la școală, la nuvele.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.