Regaliștii de azi, bolșevicii de ieri…

  • Coadă la pâine, circa 1919, pictură de N. Tonitza
  • Casa lui Mihai Eminescu de la Ipotești, 1921

Bolșevicii de ieri (și de azi) s-au aruncat în luptă pentru schimbarea ordinii constituționale a statului, pentru a favoriza interesele lor. Ce constituție? Ce stat de drept? Ce democrație? Noi vrem să fim nu egali, ci supuși…

De când am fost la dezbaterea despre discursul instigator la ură încerc să mă feresc de a folosi anumiți termeni negativi despre grupuri de oameni, dar regaliștii sunt chiar completamente tâmpiți, iar adevărul trebuie spus fanc: în ciuda faptului că “regele” n-a ieșit în față c-un program politic, în ciuda faptului că “majestatea sa” n-a venit în fața publicului cu propuneri concrete vizavi de îmbunătățirea vieții din România, în ciuda faptului că Mihțăiță Trădătorul n-a prezentat nimic decât niște platitudini și niște pretenții, mii de oameni sunt atât tâmpiți încât îl împing în față, deși acesta n-are nimic de zis.

A zis ceva Mihăiță despre parlamentul unicameral? Sau bicameral, dar cu 300 de aleși? Sau de alegerile locale din două tururi de scrutin? A zis ceva de Avocatul Poporului? De separarea bisericii de stat? Nu???

Exact asta ar face și ca rege, ar tăcea mâlc și ar comenta doar când injustiția ne va ajunge la os, am mai văzut filmul ăsta și, personal, nu-l vreau. Corupție era și pe vremea monarhiei, chiar mai mare decât acum. Justiția de pe vremea monarhiei funcționa chiar mai rău decât cea de astăzi, exemplul cel mai concret fiind cel al lui Alexandru Nicolschi care, deși indiscutabil trebuia condamnat la moarte, a primit o sentință blândă care ulterior i-a permis să fie călău la Pitești. Sau, alt exemplu de injustiție de pe vremea monarhiei, “Acarul Păun“, o injustiție atât de abominabilă încât a intrat în folclorul popular. Asta vrem? O justiție legendar de incorectă? Pe bune?

Pe vremea monarhiei nu se trăia mai bine, eram la fel de săraci ca și restul est-europenilor, exact ca astăzi, pe vremea monarhiei se fura în draci, exact ca astăzi, dar atunci exista și protecția oferită de rege marilor mafioți care conduceau țara. Lumea zice de Malaxa, că era un mare corupt. Este ca și cum am da astăzi un nume de condamnat: nu era doar unul, erau sute, iar presa nu avea dreptul de a investiga actele lor de corupție.

De ce credeți că al Doilea Război Mondial ne-a prins cu pantalonii în vine? Pentru că România anului 1939, cu tot progresul său, era – încă! – un stat slab, minim funcțional, incapabil de mari realizări specifice țărilor dezvoltate: nu aveam o infrastructură rutieră, nu aveam servicii medicale, nu aveam servicii financiare de calitate, nu aveam decât transporturi feroviare, încă și acelea construite de marii oieri și de marii întreprinzători, precum companiile miniere din Ardeal.

Tot pe vremea monarhiei, armata a împușcat mortal civili la Lupeni și la Uzinele Grivița, iar regele a dat ordinul de tragere. Asta vrem? Ca oamenii care vor să trăiască din munca lor să fie uciși cu sânge rece? Bonus, armata română a ucis civili și la Odesa, nici nu contează de ce. Suntem, deci, mândri de asta?

Serios, regaliștii sunt niște siniștri din punct de vedere mintal. Hai să zicem că le-a scăpat asta cu alternativele propuse de “rege”, OK, dar ăștia cred că noi o să trăim într-o Românie mai bună promovând nepotismul, adică fix sursa tuturor relelor. Trebuie să fii debil la cap să nu vezi ironia!

Plus de asta, membri ai familiei “regale” române care trăiesc în Spania și SUA sunt cercetați sau condamnați pentru diverse infracțiuni. Oare Curtea de Conturi va merge vreodată și pe la “Casa regală” să vadă de unde au ăștia bani să trăiască regește, deși niciunul n-a muncit nicio zi în viața lui? Că ăștia nu știu să facă nimic și, lipsiți de “titlul” lor nobiliar, sunt la fel de goi precum un tabloid…

A nu se înțelege greșit, sunt de acord că România nu este într-o situație grozavă. Dar soluția nu este să pui un om pe piedestal, ci să pui mâna pe treabă, pentru că altfel nu se poate și nu ne vom ridica decât prin noi înșine. Nu prin regi, nu prin palate, nu prin iluzii, ci prin abordarea corectă a realității, prin muncă și lege.

De asta mi se pare rezonabil să concluzionez, din motivele prezentate mai sus, că regaliștii sunt doar un soi de bolșevici, la fel de oportuniști, la fel de lipsiți de etică și la fel de nocivi pentru țară pe cât au fost și bolșevicii.

Sursele foto 1 și 2.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.