Televiziuni finanțate prin corupție

Valentin Jucan, membru CNA, propune instituirea, prin lege, a unui „fond audiovizual” ce ar trebui să ajungă la primele 10 posturi declarate libere la retransmisie. Jucan a adresat astăzi o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis și premierului Victor Ponta, prin care propune un proiect de ordonanță de urgență.

Pagina de Media

De unde a venit ideea asta? DNA a intrat pe firul finanțării unor televiziuni cu bani proveniți direct din fapte de corupție și s-a închis robinetul, ceea ce a adus respectivele posturi TV într-o situație financiară precară:

Milioanele de euro luați mită de-a lungul anilor de gruparea Chiliman ajungeau, potrivit procurorilor, în seifurile PNL și în conturile unor televiziuni de știri plătite să tacă. Sunt doar câteva din detaliile unei afaceri de corupție care, potrivit DNA, a durat ani de zile.

Digi24

E logic, acum? Ăștia voiau să ia bani de la cabliștii cinstiți ca să le dea colaboratorilor și păzitorilor lor. Pentru posteritate și referințe ulterioare, lista primelor zece posturi libere la retransmisie sunt Antena 1, Kanal D, Antena 3, Romania TV, Prima TV, Național TV , B1 TV, Realitatea TV, Antena Stars și Digi24.

Asta, desigur, nu înseamnă că toate posturile din lista de mai sus sunt cumpărate, dar oferă indicii temeinice cu privire la starea de vinovăție a celor de la B1 TV și România TV, despre care știm acum.

2 Comentarii

 1. Xtall 19 iunie 2015 la 21:03 - Raspunde

  Atat timp cât exista televiziunea de stat, plătită din buget, orice alta sponsorizare in audiovizual, nu poate fi decât o afacere.
  Ce dracu, ai un instrument în audiovizual pentru informare, ce trebuie retransmis obligatoriu, și ții morțiș sa plătești pe alții.
  Nu numai ca e afacere, dar dăunează și televiziunii de stat.

  • Robin Molnar 19 iunie 2015 la 22:50 - Raspunde

   Mă întreb dacă Valentin Jucan (CNA) știa ce a cerut, sau i s-a cerut să ceară…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.