Tinerii de la guvern, lupii cei noi…

Nu mă așteptam la asta. Nu cred că nimeni se aștepta ca PDL să pună niște oameni noi și atât de tineri în niște funcții atât de importante precum cele din guvern și, orice s-ar spune, este primul guvern lipsit de comuniști.

Cel puțin din punctul acesta de vedere, cred că este un semnificativ pas înainte spre o normalitate politică în care bolșevicii, comuniștii și aplaudacii de partid să stea pe margine.

În fine, nu știu dacă guvernul acesta va primi votul de încredere al parlamentului. Sincer, nu cred, doar n-or să voteze niște majoritar-comuniști cu niște non-comuniști? În schimb, cred că acum se creează un precedent periculos pentru dinozaurii din parlament, care bestii vor vedea că s-ar putea ca acum lupii tineri să aibă mai multe șanse la afirmare politică.

Pe undeva, cred că este posibil să putem schimba o parte din clasa politică în acest an, chiar, dacă mai mulți astfel de tineri ar fi propuși pentru posturile ce se vor scoate în acest an la licitație politică publică, la alegeri, indiferent de partid.

Mă întreb dacă aș fi dispus să votez un astfel de tânăr lup, în locul dinozaurilor actuali și mi se pare că da, aș putea.

Voi ce părere aveți?

14 Comentarii

 1. Daniel Andrei 08 februarie 2012 la 13:26 - Raspunde

  Nu se va schimba in Romania, respectiv in parlament, in urmatori 10 ani ceva, oricine ar fi sus, poate dupa se mai misca ceva. Iar ca o schimbare majora poate peste 30 40 de ani, acum nu sunt sanse. Doar daca guvernul tot va fi inlocuit cu al Germaniei spre exemplu!

  • Robin Molnar 10 februarie 2012 la 08:12 - Raspunde

   Degeaba punem guvern german, dacă poporul e tot român.

 2. TNH 08 februarie 2012 la 13:47 - Raspunde

  Depinde. Pe Ponta nu l-as vota, chiar daca e tanar.

 3. aNDRIIpOPA 08 februarie 2012 la 14:58 - Raspunde

  Lupii tineri sunt inca hamesiti, asa ca ar putea “musca” adanc din buget. O alta problema e ca lupii astia tineri nu prea s-au remarcat in economia reala (mai bine zis prin vre-o firma privata) ci numai si numai in activitatea partidelor, ceea ce e un mare neajuns.
  In alta ordine de idei, nu prea mi se pare normal ca unui senator sa ii ceri varsta de 35 de ani, pentru a fi sigur ca e cat-de-cat matur, dar unui ministru (si nu e doar unul in aceasta situatie) sa nu ii ceri aceeasi varsta. La asta te-ai gandit?

  • Robin Molnar 10 februarie 2012 la 08:13 - Raspunde

   Să știi că m-am gândit și eu la asta, mai ales că s-ar putea să existe riscul ca lupii ăștia tineri să fie marionetele dinozaurilor bătrâni…

 4. joita lucian 08 februarie 2012 la 15:05 - Raspunde

  EU ma bucur ca sunt tineri cei veniti dar mi-e teama ca vor deveni dinozauri foarte curand!

 5. Andreea 08 februarie 2012 la 16:07 - Raspunde

  Mie una imi este teama ca nici astia tineri sa nu fie tot de sacalii batrani manipulati (vorba Larisei)

 6. Hax-Top 08 februarie 2012 la 20:36 - Raspunde

  Sunt ei tineri dar o sa se transforme curand in ceea ce sunt si predecesorii lor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.