Un gând răzleț despre un cod galben

Ieșisem de cu seară din bârlog să-mi iau pâine. De obicei, când știu că vremea se va strica, îmi fac provizii. Când vin de la muncă, seara, în drum spre casă. Asta ca să nu fiu nevoit să mă târăsc prin zăpadă ca ultimul eschimos.

Nu mă înțelegeți greșit, mie îmi place frigul, mă împrospătează, îmi dă vlagă. Doar că nu îmi place zăpada. Dar divaghez. Deci, ies din casă, era seară, orașul era mai de grabă înzăpezit după trei zile de ninsori cu temperaturi pozitive ziua.

Evident, drumurile erau curățate și nu prea, pentru că vremea era de așa o natură. Și știți ce am remarcat? Că deși ningea, orașul nu era blocat. Că, no, la București dacă ninge, imediat sar știrile cum că orașul e blocat și nu știu ce.

Da, Clujul este cât o jumătate de sector din București și și aia doar când sunt cei 120,000 de studenți în oraș. Și totuși, parcă mai este ceva. Nu știu cum să spun, nu știu exact cum să exprim ceea ce văd, ceea ce simt. Cert este că ăștia din Cluj nu sunt isterici din cauza vremii, nici măcar atunci când la fiecare ploaie se face câte o inundație.

Sincer – acesta este gândul meu răzleț – nicio primărie din lumea asta nu va răzbate acolo unde mentalitatea cetățenilor dă greș. Să-mi fie cu iertare.

6 Comentarii

 1. Mihai Todor 23 ianuarie 2011 la 20:34 - Raspunde

  “Că deși ningea, orașul nu era blocat. ” – Înseamnă că nu a nins destul =))

 2. Molnar Bianca-Andreea 24 ianuarie 2011 la 14:28 - Raspunde

  Miticii se plang tot timpul.
  Cand nu ninge se plang ca de ce nu ninge.
  Cand ninge se plang ca i-a prins iarna nepregatiti;
  Cand e cald se plang ca e prea cald;
  Eu una m-am saturat de ei!
  Cand e iarna, sa fie iarna, cu zapada, ger, polei. Vara e cu caldurile ei. Primavara si toamna cu ale lor. De sute de ani avem partu anotimpuri si am ajuns ca si in ziua de azi sa ne plangem de cate ceva. Ce tampenie! Fiecare anotimp cu farmecul lui! Cui nu-i place sa se mute!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.