Am un vis

Am un vis care începe să mă bântuie din ce în ce mai tare. Mi-aș dori ca, peste vreo 20 de ani, să pot să-mi fac propriul meu muzeu de informatică, fizic, nu doar virtual.

De exemplu, mi-ar place ca sediul să aibă arhitectura fostului muzeu Simu (clădirea nu cred că mai există). Bine, pentru asta trebuiesc niște bani (mai mulți așa, dar două decenii sunt destul de mulți ani). Și, evident, am nevoie de exponate.

Până una – alta, țin să reiterez cererea de donații hardware (piese, componente, etc). Menționez că niciuna dintre piesele primite nu va fi vândută. De asemenea, toate componentele vor apărea pe site, în secțiunea aferentă muzeului de informatică. Mai mult, nu contează dacă eventualele componente sunt funcționale sau nu, important este să fie intacte fizic. Pot să plătesc transportul, dacă ajută la ceva.

Poate cineva are și dorește să doneze (astea-s mai urgente, dar primesc orice):

 • Orice computer cu microprocesor Z80, fie intact fie dezmembrat: CIP, HC 85, HC 90, HC 91, HC 2000, Commodore, sau compatibile. La fel, orice periferice (unitate de dischetă, casetofon, casete cu jocuri sau orice alt fel de software, etc) sunt bine primite.
 • Floppy Disk drive de 51/2" sau mai mare (și dischetele sunt bune).
 • Microprocesor Intel 80386 (eventual cu un coprocesor matematic Intel 80387), Intel 80286, Intel 80386.
 • Orice computer IBM AT/ IBM XT, indiferent de țara de fabricație.
 • Orice sistem cu microprocesor Motorola sau Apple.

În fine, dacă aveți ceva ce vă prisosește, băiatul primește.

8 Comentarii

 1. ocsike 19 iunie 2010 la 12:23 - Raspunde

  Dischete B am sa vad parca am vazut pe undeva si unitate si sa vad ce HC am io cam si de ala o fost primu PC pe care am jucat tetris cred

  • Robin Molnar 19 iunie 2010 la 12:26 - Raspunde

   =D Foarte drăguț din partea ta! =D Cu 286-le ăla de mi l-ai dat în toamnă m-ai băgat în ceață, că are niște plăci care nu știu ce sunt și încă mai trebuie sap, ca să nu spun că sunt ceva, ele să fie altceva, și să mă fac de cacao. =D

 2. ocsike 19 iunie 2010 la 14:03 - Raspunde

  Cum ți-am zis 286-le ăla e printre primele din Vale, de la upet.

  • Robin Molnar 19 iunie 2010 la 14:08 - Raspunde

   =D N-am uitat. =D Interesant este că microprocesorul nu poate fi scos din soclu. =D

 3. Mihai Todor 19 iunie 2010 la 14:09 - Raspunde

  Mă, fain vis ai… Sper să ajung să îl văd împlinit 🙂

 4. xtall 19 iunie 2010 la 14:58 - Raspunde

  O sa caut şi eu, din ce ţin minte ca am dosit ar cam fi de toate (inclusiv casete o grămadă întreagă, dacă or mai fi bune) floppy de 5\” e sigur, si dischetele ar cam trebui sa fie :snicker:
  Cu Z80-ul e un COBRA, nu e standard, e modificata schema, e pus altceva în ultimul EPROM, nu e nimic cumpărat sa fie stas, carcasa e făcută dintr-un HC, sursa de la el e tot construita, aia chiar nu cred ca mai e buna, o re-adaptasem ptr altceva (ca nu mai foloseam vechitura)
  Ar mai o problema \”mica\”, sa nu le fi aruncat [i]\”cineva\”[/i] =D am avut scandal mai tot timpul de ce le ţin, (nu făceam nimic cu ele, dar … nah ştii tu =D ţie cam greu s-o faci cînd le si faci)
  proc 286, 386, amd-uri vechi, sunt garla

  • Robin Molnar 19 iunie 2010 la 15:42 - Raspunde

   =D Da, și pe mine mă băteau ai mei la cap să la arunc, că și așa nu fac nimic cu ele. Și le-am spus că nu, nici să nu se gândească. E treaba mea ce fac cu ele. După mai mulți ani (peste 5) cred că au și înțeles. =D Când m-oi însura, nevasta va trebui să mă accepte și cu acest mic moft. =D

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.