De prin concediu

Săptămâna trecută am fost în concediu, ca să mă văd cu câțiva oameni și ca să progresez cu munca la proiectul meu de cercetare. Acestea sunt câteva dintre notițele mele:

  1. Grădina Botanică din Jibou este, într-adevăr, deosebit de frumoasă. Mai ales că are și câțiva pești.
  2. Mi-a plăcut Edge of Tomorrow, mai ales că m-am jucat și jocul online.
  3. Cea mai faină nuntă este aceea de zi, că nu ți se lungesc urechile la ea. Mai ales când e și fără popă, iar ofițerul stării civile este plin de glume.
  4. Mi-am făcut un cluster de baze de date de tip Apache Cassandra. Mi-a mâncat zilele, m-a obligat să-mi schimb paradigmele despre baze de date, m-a chinuit un pic, dar acum totul este aproape gata.
  5. Apropo de gata, m-aștept – în mod rezonabil – să mai am mai puțin de o sută de ore de muncă la Fundamentalice, până la o versiune matură, în producție. Chiar aseară, la ora 22:30, am făcut primele teste cu cluster-ul de producție, iar rezultatele sunt promițătoare.
  6. Nu, nu am reușit – cât am fost în concediu – să fac cât mi-am propus, nici nu am făcut dezamăgitor mai puțin. Nu aveam de unde să cunosc unele aspecte ce țin de bazele de date NoSQL, așa că nu am avut cum să planific înainte.
  7. În zilele următoare mă aștept să mai adaug niște noduri (servere) la clusterul (sistemul de baze de date distribuite) de producție, în principiul pentru a scala și mai bine performanța. Treaba asta pot s-o fac și mai încolo, momentan având nevoie doar să mai implementez un procesator de stivă de domenii de analizat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.