Acest website are nevoie să folosească cookies, care sunt niște fișiere text de mici dimensiuni ce conțin referințe specifice, dar nu explicite, stocate pe computerul voastru, astfel încât, de exemplu, atunci când lăsați un comentariu, datele din formular să se salveze, dar nu numai.
Fără acces la cookies, aceste date nu se vor salva.
Pentru a afla mai multe despre cum folosim informațiile și despre dreptul vostru asupra datelor voastre, vă rugăm să consultați pagina Politica de Confidențialitate.
Puteți modifica accesul la aceste cookies accesând taburile din stânga.
Vara mereu scade glicemia din cauza caldurii. Eu am glicemia ridicata, dar vara mereu stau linistita. Cel mai recomandat este sa ai mereu la tine ceva dulce pentru a nu te imprastia pe jos cum patesc babele vara.
Mi s-a facut o data rau ca mi-a scazut prea mult glicemia si dupa ce am mancat dulce mi-am revenit 😀
De ce scade glicemia din cauza căldurii?
mi-a explicat medicul, dar eu mi-am concentrat atentia asupra fazei cu dulcele :)))
stiu ca faza asta apare in special la cei care au probleme cu glicemia si la batrani. poti, intr-adevar, sa iti iei zaharul si din fructe, dar eu prefer ciocolata pentru ca efectul e mai rapid. dar acum depinde si de organismul fiecaruia. oricum sa ai mare grija sa nu patesti ceva [doamne fereste!!!]
Prefer cafeaua cu lapte.
cafeaua face rau la stomac. daca nu ai nicio problema de genul asta…este alegerea cea mai buna pentru tine
Cafeaua face rău la stomac?
Da. Creste aciditatea in stomac. Cei care au ulcer sau gastrita simt asta pe pielea lor daca beau cafea. Eu nu mai pot sa beau cafea pentru ca am niste dureri insuportabile de stomac
Am înțeles. Din fericire eu n-am, deci pot bea în continuare cafea.
Ma bucur sa aud asta, dar sa nu exagerezi cu cafeaua.
Nu exagerez.
atunci e foarte bine
vara, cel mai bine e sa-ti iei cantitatea de zahar necesar, din fructe. este berechet, in caise, piersici, pepeni s.a.m.d. 🙂
Păi io încerc să mănânc zilnic fructe.
Eu in fiecare seara mananc cate ceva dulce! Nu pot renunta, chiar de este iarna sau vara… Nu stiu ce naiba am…
Apăi no, important este să fim sănătoși.
Poti sa renunti de tot la zahar sau sucroza daca vrei asa, acel minunat si dulce extract din sfecla de zahar sau din trestie daca itiplace cel importat.
Problema este alta.
Glucoza de la nivel celular care poate sa fie obtinuta si din alte glucide nu numai din zahar. Din fructoza de exemplu – fructe pe intelesul tuturor. Sau miere sau orice alt produs natural ce nu implica extractie cum este in cazul zaharului.
Oricum, medicii sunt niste tampiti (se vede cum zambesc).
Se stie ca sfaturile lor sunt inutile; nu pentru ca nu sunt sfaturi bune, ci pentru ca nimeni nu le urmeaza. Asadar, papati zahar cat cuprinde. Toata lumea o sa se bucure si comerciantii si farmacistii care o sa va vanda medicamente sa va tratati peste ani bolile determinate de prea mult zahar papat azi.
Comentariu strict personal: multumesc pentru injuraturi. Am sa le pun bine langa celelalte motive pentru care am renuntat la medicina lasand ca distinsul popor roman sa se trateze singur.
Cum se obtine glucoza din fructoza?
In ficat si nu numai exista enzime care transforma fructoza in glucoza sau este folosita direct pentru nevoile celulei. Daca doresti mai multe detalii, sf. google iti poate arata caile de metabolizare a fructozei in organism.
Ca sa comentez problema de terminologie:
fructoza – monozaharid prezent in fructe
glucoza – monozaharid
zaharoza (zahar) = fructoza + glucoza
lactoza = glucoza + galactoza
amidon = glucoza fara numar 😀
=)) Să nu exagerăm, totuși.
Si parca sucroza era juma glucoza, juma fructoza.
Eu chiar mă feresc de zahăr ca de dreq, cu toate că nu mi-am măsurat niciodată glicemia. Nici măcar tensiunea… De fapt… eu nu știu nici măcar ce grupă sanguină am … am oleacă de fobie de doctori 🙂
Cam nasol!