Sunt un tip antisocial

Sunt un tip antisocial, după normele și în accepțiunea modernă. Pe Twitter intru din an în Paște, și atunci stau 5 minute. Pe Facebook intru o dată pe lună, de control. Maxim. Pe Netlog nu am mai intrat din paleoliticul inferior.

Cu toate acestea, primesc zilnic, sau aproape zilnic, tot felul de invitații de a deveni prieten cu diverse persoane. În viața reală da, aș accepta. Dar așa, pe net? N-am timp, sincer, nu am. Muncesc, vin acasă, scriu pe blog, etc. Nu am timp să stau să mă joc de-a prietenia.

De asta spun, nu mai accept decât foarte puține invitații. De exemplu un văd de-al meu insistă să devenim prieteni pe Hi5. Nu, mersi văru-mio, nu mă interesează. Suntem amici, povestim, ieșim la o bere sau la femei, dar atât. Nu am timp să stau să citesc chiar tot ce scrii, să văd cum trimiți pupici și alte dume de-astea. Am o obsesie a eficienței și mă țin de ea.

Pe Yahoo! Messenger sunt cam cât stau la muncă. Dar nu vorbesc. Mai schimb un banc cu colegii, mai schimb o idee, sau niște politețuri cu câte cineva, și atât, la revedere că io mai am și treabă de făcut, iar dacă nu pot să îmi fac treaba mă enervez și îmi pierd răbdarea cu oamenii. Și atunci fac urât. Așa că mai bine mă feresc.

Unii nu vor înțelege, și mă vor urî în continuare. Pur și simplu, după 14 ani petrecuți cu internetul la îndemână, pur și simplu tot ceea ce se cheamă socializare online în momentul acesta, mă plictisește de moarte. Serios. Mai multe șanse ar fi să vorbesc cu un om pe e-mail, dacă binevoiește să aștepte până pot și am și ce să-i răspund. Dar, de multe ori…

Voi cum stați cu socializarea online? Cât timp petreceți săptămânal pe site-uri de genul?

14 Comentarii

 1. TNH 05 martie 2010 la 16:35 - Raspunde

  Nu am conturi în reţele de socializare, dar o să-mi fac unul pe Facebook, unde o să îmi fac prieteni nişte japonezi cocalari pe care o să-i pun să-mi traducă versurile la ce nu găsesc eu pe net.
  Cum de nu m-am gândit mai demult? :kawaii: Da, kawaii e cel mai potrivit emoticon aici. =D

  • Robin Molnar 05 martie 2010 la 16:37 - Raspunde

   =D Habar n-am ce înseamnă kawaii ăla. =D Poți să-mi traduci? Te rog. =D

   • TNH 05 martie 2010 la 16:43 - Raspunde

    Drăguţ, adorabil, încântător, ceva de genul cute, lovely, pretty. Se foloseşte mult, poate de-aia i-au şi creat imagine specială, diferită de smile.

 2. Robin Molnar 05 martie 2010 la 16:44 - Raspunde

  :kawaii: Foarte frumos. Numai japonezii puteau să facă din astea. :kawaii:

 3. ocsike 05 martie 2010 la 17:06 - Raspunde

  No asta e cam adevărat, te-ai izolat, ai devenit un singuratic și mai ești și antisocial… =D Așa că hai la o bere…
  Io twitteru il folosesc destul de mult, care e conectat cu facebook-u dar, doar pentru a primi informatie sau pentru a transmite câte ceva ce trebuie să îi fac reclamă, dar nu pentru a sta la taclale sau pentru a socializa… =D Cand eram mic îmi plăcea filmul Lupul singuratic… Da cu Chuck.. Chuck Norris =D

  • Robin Molnar 05 martie 2010 la 18:59 - Raspunde

   =D Nu mai țin minte filmul, dar țin minte ideea. =D

 4. Ana 05 martie 2010 la 17:55 - Raspunde

  Sunt mai rau decat antisociala. =D

  Am conturi de hi5 si Netlog, facute pentru ca primisem invitatii de la fosti colegi. Si na, sunt mereu curioasa sa mai stiu cate ceva de ei. Dar nu intru in nici un caz zilnic. Primesc notificari cu zilele de nastere pe mail si atunci mai intru sa vad ce mai e nou pe la oameni. Altfel… asa pur si simplu, nu. Pe twitter intru destul de des in schimb. Y!M e deschis destul de mult, dar sunt foarte selectiva. Am vreo 30 de oameni in lista, majoritatea nu sunt vorbareti deloc. Prin alte parti nu am conturi.

  In viata reala sunt si mai si. Sunt la fel de greu de vazut la ochi ca si monstrul din Loch Ness =D De aproape o saptamana in cap n-am iesit din casa decat ca sa merg la facultate.

  14 ani petrecuti cu internetul la indemana? WOW! :dizzy: Eu am doar 3 si jumatate.

  • Robin Molnar 05 martie 2010 la 18:59 - Raspunde

   =D Păi no, eu mai ies. La cumpărături. Și atât. =D

 5. ciresica 06 martie 2010 la 02:12 - Raspunde

  Pe twitter am cont. Cu facebook-ul nu stiu sa umblu si prefer sa nu imi fac un cont in plus. Nu mai am conturi pe Netlog si Hi5 pentru ca imi cereau prietenia tot felul de cocalari si am zis : NO TKS!
  Cat petrec pe saptamana pe twitt? Putin. Pe messenger si pe blog stau cel mai mult.

 6. Mihai Todor 06 martie 2010 la 16:54 - Raspunde

  Sincer să fiu, stau prea mult pe internet. Mult prea mult. Dar, în principiu, comunic mult mai puțin decât alții (din plictiseală probabil). FB și HI5 sunt niște idioțenii de site-uri pe care le accesez din an în paște.

  Recunosc, îmi place foarte mult ideea Twitter-ului, și anume diversitatea informației. Faptul că limitează orice mesaj la 140 de caractere, l-au transformat în cel mai bun înlocuitor pentru RSS, unde am și șansa de a descoperi conturi noi zi de zi. Desigur, e și o sursă de socializare, dar prefer să folosesc messengerul pentru asta.

  În rest, urmăresc vreo 10 bloguri pe care apar articole suficient de des încât să am ce citi în fiecare zi.

  Din păcate, în ultima vreme simt nevoia acută să mai reduc cumva din site-urile pe care le urmăresc, pentru că simt că îmi ocupă prea mult timp 🙁

  • Robin Molnar 06 martie 2010 la 17:23 - Raspunde

   =D Cunosc senzația. Am ajuns la sub 20 de site-uri, zilnic. =D

 7. ana 07 martie 2010 la 03:32 - Raspunde

  antisocialule, hai la citric/bere. curentul emo nu mai e la moda. si apoi, cum vrei sa te simti mai bine daca nu iesi? da, da, stiu, nevasta-frigiderul, copilul-calculatorul, nu mai ai timp de noi, muritorii. ave caesar, morituri te salutant.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.