4 Comentarii

 1. TNH 09 martie 2011 la 22:33 - Raspunde

  Cred că de ambele părți ale Prutului se fură ca-n codru. Dacă am fi o singură țară, numărul celor care ar fura de la stat s-ar micșora, deci nu e în interesul reprezentanților noștri. Vreau să spun că ar fi un singur Parlament, un singur Guvern, un singur președinte. Numărul celor care lucrează la stat în posturile din teritoriu, ar fi cam la fel, diferența mare fiind la numărul de șefi, care aproape s-ar înjumătăți. Crezi că vrea cineva asta?
  Cu toate astea, problema noastră e că economia îi praf. Avem legi date cu dedicație, aplicarea legii e aproape inexistentă, sistemul judiciar e corupt până în măduvă.
  Dacă am fi ca RFG și RDG, ar fi siplu, măcar cetățenii din est ar vrea unirea. Așa, nu vor nici unii, nici alții. În plus, nemții cam știu ce-i aia disciplină, au pus binele național pe primul loc. Dă-mi voie să mă îndoiesc că la noi s-ar vedea o astfel de abordare.

  Partea bună e că am o soluție, să ne rezolvăm problemele și apoi să ne unim. Sau măcar noi ăștia din România să le rezolvăm, că suntem mai mulți și dup-aia îi tragem în sus și pe ceilalți. Mai trebuie doar să găsim pe cine să votăm la următoarele alegeri, niște aleși care să nu mai practice pomana electorală, relația de subordonare față de biserică, ingerința în treburile justiției, licitațiile trucate, afacerile cu statul. Ați prins ideea.

  • Robin Molnar 10 martie 2011 la 07:34 - Raspunde

   Mai de grabă trece o cămilă prin urechile acului….

 2. TNH 09 martie 2011 la 22:44 - Raspunde

  Am uitat, citisem în urmă cu niște ani un articol în Cotidianul despre costul unirii, articol care lua în considerare și experiența nemților, destul de interesant zic eu, dar care a fost interpretat de unele minți obuze cum că ar avea un scop anti-unire doar pentru că pune accent pe sumă, nu pe sentiment. L-am căutat pe cotidianul.ro, dar nu l-am găsit. În schimb, l-am găsit pe alt site, dar formatarea lasă de dorit: http://www.presa-zilei.ro/stire/4551/unirea-basarabia.html

  • Robin Molnar 10 martie 2011 la 07:37 - Raspunde

   35 de miliarde de euro sunt destul de mulți bani, dar nu imposibil de mulți. A văzut cineva pe aici 20 de miliarde de euro? Că io nu i-am văzut.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.