Revoluția românilor a fost furată de agentura sovietică

Documente istorice confirmă ceea ce știam de multă vreme.

FOARTE INTERESANT, PANA UNDE POATE MERGE TRADAREA UNUI SEF DE STAT AL ROMANIEI. MAI MERITA ACESTA MILA VREODATA?

Revoluția românilor a fost furată de agentura sovietică

11 aprilie 2011

Pe lângă faptul că a asasinat sute de mii de oameni, că ne-a exterminat elitele, că ne-a furat pământurile, pădurile, casele, activele economice și că ne-a distrus moral, comunismul ne-a procopsit și cu o puternică agentură sovietică, care i-a supraviețuit. În decembrie 1989 – pentru a împiedica începerea demantelării imperiului sovietic, prin revenirea la Patria Mamă a teritoriilor furate României consecutiv pactului Ribbentrop-Molotov – această agentură s-a dovedit suficient de puternică pentru a confisca, revoluția românilor și a-și impune oamenii în fruntea instituțiilor de putere din Statul român.

Este un fapt de notorietate că regimul Iliescu a abandonat Basarabia. Timpul scoate la iveală dovezile care confirmă ceea ce cu toții văzusem: Iliescu – Brucan – Roman – Năstase-Militaru – Pascu – Ionel – Șandru – Chebeleu și toți cei care au preluat puterea în Decembrie 1989 au făcut jocul Moscovei, trădându-și neamul și Țara.

O probă incontestabilă este documentul „Notă despre convorbirea lui Vadim Zagladin – Consilier al Președintelui URSS, cu Ioan Mircea Pascu – Consilier al Președintelui României” adus din Arhiva Gorbaciov și publicat recent în presa națională. Documentul probează cum cei mai înalți demnitari ai Statului Român, tocmai cei care aveau misiunea să apere interesele României, au fost cât se poate de eficienți în împiedicarea reunirii Basarabiei cu Țara !!! Mai mult decât atât, s-au plâns la Moscova că în România sunt forțe care se străduiesc să aprindă „problema moldovenească”, adăugând că „se distinge în acest plan PNȚCD.” Iată un elogiu involuntar, dar de o mare frumusețe la adresa PNȚCD !

Documentul confirmă acțiunile PNȚCD în favoarea reunirii naționale, pentru că, într-adevăr, în perioada 1989-1996, între PNȚCD și puterea politică cominternistă din România a avut loc o confruntare continuă, pe această temă esențială. PNȚCD a afirmat constant că Dreptul Poporului Român la unitate națională este imprescriptibil, indiferent dacă poate fi sau nu exercitat plenar. PNȚCD are și astăzi ca obiectiv central refacerea unității naționale, în virtutea adevărului și a dreptății, pentru a așeza relațiile cu vecinii de la răsărit pe o bază sănătoasă. Iar atunci când ne va ajuta Dumnezeu să readucem acasă pe frații noștri, vom trata cu respect minoritățile ce trăiesc în teritoriile de peste Prut, așa cum ne-au învățat înaintașii, începând cu Iuliu Maniu, la 1918: „Noi vrem să întronăm în România Mare libertatea tuturor neamurilor și a tuturor cetățenilor.”

Autenticitatea documentului de la Moscova, scos din Arhiva Gorbaciov, este probată în mod copios de alte poziții iresponsabile ale Președinției României din acea perioadă. Dacă PSD vrea să devină o forță politică națională, trebuie să se desprindă de influența lui Ion Iliescu și de liniile politice trădătoare impuse de el.

PNȚCD cere Parchetului General să se autosesizeze în acest caz, de flagrantă trădare națională! PNȚCD folosește prilejul pentru a atrage atenția opiniei publice asupra persistenței influenței agenturii respective, chiar și acum, după 20 de ani. În România anului 2011, membră a NATO și UE, dovada trădării de la începutul anilor ’90 a fost scoasă din dezbaterea mass mediei după numai două zile!

Biroul de Presă al PNȚCD

Documente autentice confirma :

Regimul Iliescu a abandonat BASARABIA .

In legatura cu actualele dezbateri publice pe marginea Mesajului Domnului Ion Iliescu , pe atunci Presedinte al Romaniei , catre Liderul Sovietic M.S. Gorbaciov ( 9 Februarie 1991 ) , aratam urmatoarele :

1. PNTCD a afirmat constant ca Dreptul Poporului Roman la unitate nationala , la respectarea identitatii , a limbii si culturii sale , la vietuirea sa in intreg teritoriul istoric isi are temeiul in dreptul sau natural , dincolo de conjuncturi interne sau internationale . Acest drept este imprescriptibil , indiferent daca poate fi sau nu exercitat intotdeauna plenar .

2 . Este un fapt de notorietate ca Regimul lui Iliescu a abandonat Basarabia .

Dar acum apar noi probe despre modul concret in care oamenii acelui regim cominternist – Iliescu – Brucan – Roman – Nastase – Pascu – Sandru – Chebeleu- etc. – au procedat iresponsabil , tradand interesele fundamentale ale Romaniei .

Totodata , apar noi confirmari privind actiunile intelepte si curajoase ale PNTCD , condus de Corneliu Coposu , se atesta rolul PNTCD de Lider puternic al Opozitiei in perioada grea si tulbure a anilor 1989-1996 .

O proba incontestabila in acest sens o reprezinta Documentul Nota despre convorbirea [ lui Vadim Zagladin , Consilier al Presedintelui URSS ] cu [ Ioan Mircea Pascu ] Consilierul Presedintelui Romaniei -aflat azi in dezbatere publica .

Acest Document a fost publicat acum de Domnul Simion Gheorghiu -Politica externa post-decembrista a Romaniei , 1991: ,,Fratii nu trebuie sa locuiasca in mod obligatoriu in acelasi apartament- „ in Revista Academiei Romane Studii si Materiale de Istorie Contemporana , Seria Noua ,Volumul 9 / 2010 , pp. 231-235 .

Documentul a mai fost publicat in anul 2004 –Documentarul Credinciosii URSS , in Evenimentul Zilei , 26 Iunie 2004, pp.8-11 (se pare adus de dizidentul Vladimir Bukovski si publicat de Domnul Cornel Nistorescu) .

Aparut in Revista de Istorie a Academiei, Documentul a fost comentat pertinent de Domnul Acad. Serban Papacostea –Sfarsitul unei tiranii si inceputul unei miscari istorice .  Revelatiile unui document ignorat , in Revista 22 din 21 Decembrie 2010-3 Ianuarie 2011 , pp. 12-13 .

Este , totusi , respins , in mod lamentabil , de Domnul Ioan Mircea Pascu -Un document fabricat (Drept la replica)- in Revista 22 , 15-21 Martie 2011 , p. 9 .

Se stie ca in 2004 , Dl. I.M.Pascu a a negat categoric : ,, Intalnirea dintre mine, in calitate de consilier prezidential , si dl. Zagladin , consilier al domnului Gorbaciov , … nu a avut loc ! Ca atare, toate cele mentionate a fi fost discutate cu acel prilej nu sunt reale ! , cf. ,,Credinciosii URSS „ neaga tot ! , Evenimentul Zilei , 27 Iunie 2004, p.4 .

Acum -dupa ce Domnul Simion Gheorghiu a prezentat cu acuratete sursa Documentului , pe care l-a descoperit in Fondul arhivistic Gorbaciov de la Moscova- Domnul I.M. Pascu nu mai poate ascunde adevarul si anunta ca , ,,in urma consultarii materialului arhivistic…[ din Fondul Iliescu ?] ” , a gasit ,,notitele’’ despre Intalnire , este nevoit sa recunoasca ca … intalnirea cu consilierul Dlui Gorbaciov avut loc …

Insa continua sa sustina , absolut neconvingator , ca problema Basarabiei si rolul PNTCD in promovarea re-unificarii Tarii nu ar fi fost abordate .

Probabil , cand va apare urmatoarea proba , va gasi si dansul, in ,,notite” ‚ cele necesare pentru a recunoste iarasi realitatea …

Autenticitatea Documentului este demonstrata stralucit de Domnul Acad. Serban Papacostea , cu argumente clare si convingatoare , intr-un Post-Scriptum la o controversa , aparut in Revista 22 , 15-21 Martie 2011 , p. 11 .

De asemenea , Domnul Simion Gheorghiu aduce utile Precizari pe marginea unei replici , aparut tot in Revista 22 din 15-21 Martie 20110 , p. 13 .

Este de felicitat apoi Revista 22 , care gazduieste aceasta dezbatere importanta si re-publica Documentul : Documentul nefabricat . Nota despre convorbirea cu Ioan Mircea Pascu (consilier prezidential , Romania ). Despre convorbirea cu consilierul presedintelui Romaniei , 15-21 Martie 2011 , pp. 12-13 .

*

* *

3. Pentru PNTCD acest Document este foarte important si deosebit de onorant . Se confirma inca odata , din sursele cele mai autentice , ponderea cu totul semnificativa a PNTCD in eforturile de refacere a unitatii nationale prin anularea urmarilor Pactului fascisto-comunist semnat de Molotov si Ribbentrop la 23 August 1939 .

Aceasta se vede clar cand Consilierul Presedintelui Iliescu explica cu amanuntul cum Regimul Iliescu , Iliescu , personal , el , Ioan Pascu , personal , Ambasadorul Romaniei la Moscova , V. Sandru , personal , cei mai inalti demnitari ai Statului Roman care aveau misiunea sa apere interesele Romaniei in relatiile cu URSS , tara care tinea sub ocupatie un teritoriu romanesc – fac tot ce pot ( si partidul lor ajuns la putere face la fel ) , cu zel deosebit , pentru a impiedeca unirea Basarabiei cu Tara ! ! !

Apoi Consilierul Sefului-de-Stat Roman se plange la Moscova ca

,, In Romania sunt forte care se straduiesc sa aprinda < problema moldoveneasca > … ”

,, Se distinge ’’ (sic !) in acest plan Partidul [ National ] Taranesc [ Crestin Democrat ] , in spatele caruia se afla englezii .

Conducerea Tarii are in vedere continuarea muncii [? promite o noua Mineriada ? ] cu aceste forte , straduindu-se sa nu permita aparitia unor probleme suplimentare pentru Uniune[a Sovietica ] .”

Iata cum ajunge la opinia publica , fara ca iresponsabilii demnitari ai epocii de trista amintire sa fi vrut , un elogiu de o mare frumusete la adresa Partidului National Taranesc Crestin Democrat !

In perioada 1989-1996 , intre PNTCD si puterea politica cominternista din Romania a avut loc o confruntare continua pe aceasta tema esentiala .

Dorim sa subliniem ca autenticitatea Documentului de la Moscova este probata de nenumarate pozitii , declaratii , actiuni pe care PNTCD le-a intreprins constant in favoarea unitatii nationale , a eliminarii urmarilor Pactului Ribbentrop-Molotov , a acelui targ criminal impotriva poporului roman .

Autenticitatea Documentului de la Moscova este probata apoi in mod evident de alte pozitii incredibile ale Presedintiei Romaniei din acea perioada , de declaratiile si comunicatele ambasadorului Traian Chebeleu , purtator de cuvant al Presedintelui Iliescu .

Domnul Dr. Iftene Pop , specialist de rang european in problematica bunei vecinatati , unul din Liderii PNTCD , a adunat aceste documente –ale PNTCD si ale FSN- si le-a comentat intr-un volum : Basarabia . 23 August 1939-23 August 1999. 60 de ani de la incheierea Pactului Ribbentrop-Molotov prin care a fost rapita a doua oara aceasta provincie romaneasca . Dialog PNTCD- Putere 1991-1996 , Editura Crater , [Bucuresti, 1999 ], 96 de pagini . Vezi si Iftene Pop , Basarabia si Pactul Ribbentrop-Molotov, Ed. Aritmos , 2002 , 213 p . Nota de la pp 116-117 argumenteaza impecabil faptul ca in momentul 1991 si Romania -cum au procedat Letonia, Lituania ,Estonia si Ucraina- putea realmente destrama realitatea pactului , putea pune capat urmarilor acestui pact criminal , fara ca rusii-sovietici sa se impotriveasca armat .

Cauza non-actiunii Romaniei feseniste : intreaga conducere de la Bucuresti era pro-sovietica .

Citez aici concluzia : ,, Nici un guvern din istoria Romaniei , cu exceptia celui kominternist , nu a renuntat la dreptul poporului roman de a fi reintregit . „

Iliescu si Hitler . Cand , in 1939 , Hitler a luat act –asa cum se consemna in Punctul 3 din Protocolul Secret al Pactului Ribbentrop-Molotov- ca Basarabia va fi rapita de URSS : ,, Din partea sovietica a fost afirmat interesul pe care aceasta il poarta Basarabiei . ,, , a spus doar atat ,, Din partea germana proclamam un total dezinteres politic pentru aceste teritorii,, .

In 1991 , cand ia act de preocuparea URSS de a mentine sub ocupatie Basarabia rapita ,

Ion Iliescu spune mult mai mult decat Hitler .

Fata de procesul de revenire a Basarabiei la Patria Romana , Un Sef-de-Stat-al-Romaniei ( !!! ) se impotriveste hilar acestui proces , spune ca ,, Nu trebuie facut nimic care sa complice pozitia conducerii sovietice ,, . Si adauga , slugarnic , ,, Salvarea URSS , … , in asta vedem noi obiectivul nostru . ,,

Ba mai mult , ii denunta la ocupant , in mod penibil , pe cei care –la Chisinau si Bucuresti- actioneaza pentru re-Unire , ,,se straduiesc sa aprinda problema basarabeana . ,, Da si nume : ,,Se distinge in acest sens PNTCD . ,, Precizeaza si agentul imperialist : ,, Anglia ,, .

Si nu se opreste pana nu isi ia si angajamentul ca va folosi puterea ce o detine pentru a lovi si bloca aceste forte unioniste!

Comparati ,, dezinteresul ,, comunicat de Hitler cu ceea ce a transmis la Moscova Iliescu ; veti avea masura decaderii la care a ajuns neocominternistul Ion Iliescu .

Totusi , Adevarul , Justitia si Drepturile Natiunii Romane , in ciuda unor adversitati create si mentinute de ocupant si de slugille lui , sunt si vor fi mereu invingatoare .

Documentul scos din Arhiva Gorbaciov are o relevanta actuala , asa cum bine spune Istoricul Serban Papacostea : ,,Intrebarea esentiala … nu-l priveste nici pe d-l Pascu , nici macar pe d-l Iliescu , al carui rol in istorie e de mult lamurit .

Raspunderea principala apartine astazi actualei conduceri a PSD , care urmeaza sa decida in sfarsit daca il mentine la conducerea ei , fie si ,,onorific ” , pe cel care a subordonat interesele Tarii obligatiilor kominterniste asumate entuziast in tinerete si pe colaboratorii sai cei mai apropiati din perioada imediat postceausista . „ Si , ,,In spectrul

vietii politice romanesti asemenea forte politice si asemenea conducatori nu au ce cauta . Daca PSD vrea sa devina , macar acum , intr-un tarziu , o forta politica nationala , desprinderea totala de sub influenta lui Ion Iliescu si a traditiei politice instaurate de el e o conditie absoluta … si tot doar astfel PSD va fi in masura sa se elibereze de apasatoarea ipoteca sovietica congenitala . ,,

PNTCD are , in continuare , ca obiectiv central re-facerea unitatii nationale pe adevar si dreptate , pentru a aseza relatiile cu vecinii din Rasarit pe o baza sanatoasa .

Iar atunci cand ne va ajuta Dumnezeu sa re-aducem acasa pe fratii nostri , vom tratam cu respect si minoritatile ce traiesc in teritoriile de peste Prut , asa cum ne-au invatat inaintasii prin

Iuliu Maniu la 1918 : ,, Noi vrem sa intronam in Romania Mare libertatea tuturor neamurilor si a tuturor cetatenilor „ .

Liviu PETRINA

Vice Presedinte PNTCD

8 Aprilie 2011

Primită pe mail. Notele mele:

 • Ca dovadă a faptului că suntem conduși de aceiași securiști de acum 20 de ani, Iliescu încă n-a fost acuzat de trădare și pedepsit conform legii, pedeapsă care l-ar fi plasat în fața unui pluton de execuție cu ordin de tragere.
 • PSD-ul este un partid “curat”, după principiul: ce naște din pisică (tot) șoareci mănâncă.
 • Tehnica folosită de KBG în acest caz a fost genială: dacă nu putem stăvili revoltele, măcar să le provocăm și, în debandada creată, să avem grijă să punem la conducere tot oamenii noștri.
 • Alegerile din Republica Moldova privind Unirea Basarabiei cu România au fost fraudate.

8 Comentarii

 1. joita lucian 20 aprilie 2011 la 22:18 - Raspunde

  Nu stiu de ce…dar faci ce faci….si mai faci cate un articol ce il are ca protagonist pe “raposatil”….pe tovarasul…cum vrei sa-i zici!

 2. lupeneanul 20 aprilie 2011 la 22:32 - Raspunde

  interesant. vad ca iti place istoria. si mie 🙂

 3. Mihai Todor 21 aprilie 2011 la 10:18 - Raspunde

  Creca mai bine ne faceai un mini-rezumat decat sa dai copy / paste la tot articolu’ (precizand sursa, desigur 🙂 ). Nu de alta, da’ zau ca-i prea lung ca sa am rabdare sa-l citesc 😀

  • Robin Molnar 21 aprilie 2011 la 10:23 - Raspunde

   Poți oricând să citești direct ultima pare, aia cu notele mele. 😀

   • Mihai Todor 21 aprilie 2011 la 12:05 - Raspunde

    Pai pe alea le-am si citit 😀

    • Robin Molnar 21 aprilie 2011 la 22:07 - Raspunde

     Vezi? Știam io că ești băiat descurcăreț. 😛

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.