Filmul We Were Soldiers

Filmul We Were Soldiers (Am fost soldați) este, prin realizare, unul dintre acele filme care te inundă de adrenalină. M-am trezit în miez de noapte, n-am putut să mai adorm, așa că m-am pus să mă uit la el.

Filmul, ciudat, mi-a dat o senzație de tremur continuu, chiar la multe ore după ce acesta s-a terminat, atât de bun a fost (n-aș vrea să fac aici o paralelă cu un alt fel de tremur, că nu e locul potrivit).

Acțiunea se petrece la începutul războiului din Vietnam și se lasă cu un adevărat carnagiu, lucru interesant ținând cont de finalul real al războiului. Oricum, componenta umană a filmului oferă niște momente de respiro, adevărate guri de aer, în tot tumultul și agitația unor lupte crâncene, istovitoare.

Nu, filmul nu este doar despre război, ci despre teama de a nu mai ajunge niciodată acasă la cei dragi, teamă ce este pusă în spatele listei de priorități, prioritatea absolută fiind dată de necesitatea de a mai supraviețui o altă zi. De fapt, și aici vroiam să ajung, filmul este despre nașterea curajului dintr-o teamă inimaginabilă, la fel cum este despre optimism în cele mai pesimiste condiții.

Oricum, din cauza scenelor de-a dreptul cumplite, filmul nu se pretează la vizionarea de către minori, au cei slabi de inimă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.