2 Comentarii

 1. Tudor 21 mai 2015 la 13:06 - Raspunde

  1 la mana, industria filmelor duce o lipsa fantastica de caractere feminine in rol principal si care sa fie la fel de “badass” ca si cele din universul masculin. Eu sunt chiar incantat ca la sfarsitul filmului imi tot suna in cap gluma ” Charlize Theron o face sa para pe Uma Thurman din Kill Bill ca un banal Pussy Wag….see what I did here? :D”

  2 la mana, daca intr-adevar filmul incearca sa ne transmita subtil sau pe fata mesajul ca o societate feminista este de dorit, hai sa ne uitam la amazoanele din care Furiosa face parte:

  – cele 2 personaje masculine nici nu au aparut bine in fata lor ca deja indreptasera pustile pentru headshot. Fara intereventia ei, probabil ca ar fi fost omorati fara sa afle care este motivul pentru care au ajuns acolo.

  – Furiosa a fost nascuta in acel “trib” insa nu se sopteste o singura vorba despre tatal ei. Ma indoiesc asupra faptului ca ea a fost nascuta la eprubeta intr-o lume post-apocaliptica. Asa ca masculii care au fost tata pentru ea si pentru alti copii unde s-au evaporat?

  – lipsa vreunui barbat la fel de tanar ca Furiosa. Ea sustine ca a fost rapita, insa nu prea avem alte indicii legate de faptul ca celelalte persoane tinere rapite erau barbati.

  – luand in considerare cele de mai sus, eu speculez faptul ca societatea amazoniana din care facea parte era una la fel de sexista si extremista ca si cea a lui Immorten Joe, doar ca femeile conduceau totul. In acest caz, unde e mesajul feminist? Alegeti extremismul feminist pentru ca este mai sanatos fata de cel masculin? R…nope. Amandoua sunt la fel de daunatoare. 🙂

  • Robin Molnar 28 mai 2015 la 08:57 - Raspunde

   În afară de Sigourney Weaver (Alien), Jane Seymour (Dr. Quinn) și Gillian Anderson (Dosarele X), nu prea știu femei badass în filme.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.