AdBlock Notify: important este cum folosești o unealtă

Cred că un exercițiu de transparență publicistică este acela în care-i spui utilizatortului de extensii adblock care este impactul său asupra publicației ale, iar AdBlock Notify este o astfel de soluție elegantă pentru WordPress.

Acum, în funcție de politica editorială a redacției, AdBlock Notify poate fi folosit atât pentru a face răspunde unui exercițiu etic, cât și pentru a forța mâna utilizatorului. Iar istoria publicității pe internet pe mine m-a învățat că nu este bine să forțezi mâna utilizatorului, agasându-l. Dar pot înțelege de ce într-un anumit context are valoare să-i ceri utilizatorului să permită reclamele.

De aceea mie îmi place această extensie numită AdBlock Notify, pentru că îți permite să acționezi conform necesităților tale. Iar eu, în acest caz, cu această unealtă, reușesc să transmit faptul că a avea un adblocker este corect, este normal, este sănătos, în timp ce alții o folosesc pentru a spune că nu este bine, că le rănește afacerea.

Firește, nu există un răspuns corect universal valabil, dar măcar există posibilitatea, folosind Adlock Notify, de a spune de ce un răspuns, sau altul, este mai bun într-un anumit context întrebarea fiind, desigur, dacă este bine, sau nu, să folosești adblock.

Important, cred eu, este să nu fim ipocriți, iar această extensie mă încântă, permițându-mi să-mi comunic perspectiva.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.