Bitdefender Box 2 Review

 • Bitdefender Box 2 a blocat un URL de phishing
 • Un telefon Samsung J3 blocat în rețeaua noastră WiFi cu ajutorul Bitdefender Box 2
 • Un dispozitiv J3, care nu ne aparține, s-a conectat la rețeaua noastră WiFi, nu se știe de unde avea parola

De câteva zile bune, mă bucur nespus de noul Bitddefender Box 2, pe care l-am așteptat cu nerăbdare de cel puțin doi ani. Mai exact, acum vreo doi ani Bitdefender SUA a lansat Box, un produs revoluționar de protecție a caselor inteligente și a dispozitivelor inteligente din acestea.

În Europa, în special în România, nu se putea importa legal, pentru că partea de securitate era configurată conform legislației din SUA, că atât se putea face în acel moment.

Acum, Bitdefender Box 2, adică versiunea a doua, este disponibil și în România și este cea mai completă și corectă soluție de securitate informatică disponibilă publicului larg, la un preț accesibil.

Înainte de toate, hai să vedem de ce este soluția cea mai corectă și mai completă.

1. Soluția Corectă

Bitdefender Box 2 rulează independent de sistemele din rețea,  fie că vorbim despre computere, telefoane, console, dispozitive inteligente sau camere de supraveghere. Acest aspect este important pentru că, în abordarea clasică, sistemul de securitatea rulează pe un computer care și el poate fi vulnerabil, respectiv compromis.

Sunt atâte cazuri de computere care rulau soluții de securitate și care au fost compromise.

Bine, atunci se pune întrebarea: Dacă orice sistem informatic poate fi compromis, ce ne oferă garanția că Bitdefender Box 2 nu poate fi compromis? Răspunsul este destul de simplu, în ciuda substratului tehnologic deosebit de complicat: Bitdefender Box 2 este un sistem expert/ dedicat. Astfel, un sistem cu o funcție specifică, dedicată, poate fi configurat astfel încât să fie mai sigur decât un sistem de uz general.

Să dau un exemplu: computerul, tableta sau telefonul de pe care citiți acum sunt sisteme de uz general, care pot să facă o groază de chestii. Ca atare, ele sunt configurate să permită foarte multe tipuri de trafic de date înspre și dinspre dispozitiv, ceea ce Bitdefender nu face, sau nu în acest mod.

Revenind, spun că Bitdefender Box 2 este soluția completă, pentru că rulează independent de componentele rețelei, pe care el o controlează, ceea ce înseamnă că dacă un sistem compromis există în rețea, securitatea rețelei este egală cu securitatea elementului coordonator, adică a lui Bitdefender Box 2. Varianta cealaltă ar fi avut implicația că nivelul de securitate al rețelei ar fi fost egal cu cel al celei mai slabe verigi, adică rețeaua ar fi fost vulnerabilă.

Este ca un fel de arbitru la o competiție. Destul de logic, nu?

2. Soluția Completă

Aici sunt două aspecte care împreună formează o situație de securitate favorabilă.

a. Bitdefender Box 2

După cum scriam și zilele trecute, Bitdefender Box 2 are câteva caracteristici esențiale care-l fac unic și inegalabil pe piața soluțiilor de securitate, dată de combinația subsistemelor de securitate informatică:

 • Sistem de Detectare a Intruziunilor, care detectează atunci când un dispozitiv se conectează la rețea, mai ales atunci când rețeaua este securizată.
  Un dispozitiv J3, care nu ne aparține, s-a conectat la rețeaua noastră WiFi, nu se știe de unde avea parola

  Noi nu avem în casă un telefon Samsung J3, de aceea faptul că s-a conectat la rețeaua securizată, cu parolă, a fost o surpriză. Noroc cu Bitdefender Box 2, care ne-a alertat și ne-a permis să-l blocăm.

  Astfel, am detectat faptul că vecinii noștri au făcut rost de parolă de la foștii chiriași, iar acum se conectează la rețeaua noastră de WiFi cu mai multe dispozitive, ceea ce mi-a scos peri albi, pentru că mă deconecta frecvent, routerul fiind livrat de providerul de internet, iar noi nu avem acces la configurația acestuia.

  Acum s-a terminat, i-am blocat folosind Bitdefender Box 2.

  Un telefon Samsung J3 blocat în rețeaua noastră WiFi cu ajutorul Bitdefender Box 2

  Folosind Bitdefender Central poți bloca accesul la rețeaua WiFi a Bitdefender Box 2 doar apăsând un buton, după cum se vede din imagine

  Dar sistemul de detectare a intruziunilor face mai mult, vă rog să citiți și linkul precedent pentru detalii.

 • Sistem de Prevenție a Intruziunilor, cu care am blocat dispozitivele vechilor nesimțiți, operațiunea fiind desoebit de ușoară, prin intermediul aplicației Bitdefender Central pentru Android și iOS. Practic, apeși un buton și i-ai pus pe pauză, cum ai opri – de exemplu – muzica. Să urle ăăă…
 • Firewall, o funcție deosebit de utilă, care mă ajută să securizez camerele de supraveghere de la soacră-mea, că dacă acum nu mai sunt în țară și ele sunt hackerite, este grav, că acolo nimeni nu se pricepe să facă ce am făcut eu și să repare ce ar strica alții.Din păcate, majoritatea camerelor de supraveghere sunt depășite din punct de vedere al siguranței informatice, pentru că producătorii nu au actualizat firmare-ul cu actualizările necesare acestui mileniu. Cred că o cameră de supraveghere din 100 este cât de cât de cât sigură.

  La soacră-mea, problema cea mai gravă era din modulul Plug’n Play al camerelor de supraveghere, care nu poate fi dezactivat și care era susceptibil la mai multe hackuri de Linux descoperite acum doi ani și care, v-am spus?, n-au fost remediate de PNI. Și nici routerul TP-Link nu putea fi actualizat, din cauză că firmware-ul nou rula doar pe hardware mai nou, acesta fiind susceptibil la altele și mai și!
  Soluția imediată a fost să opresc Plug’n Play din router, după ce m-am chinuit două zile cu tot felul de alte soluții. Dacă aveam atunci Bitdefender Box 2, aș fi stat la o bere, nu aș fi orbecăit internetul după soluții de ameliorare.

 • DNS customizabil, care ne ajută să ne definim serverul de DNS după cum vrem noi, și din motive de securitate vă recomand să folosiți serverul de DNS securizat de la Cloudflare: 1.1.1.1. Acesta oferă comunicație criptată și previne atacurile informatice de tip man-in-the-middle.
b. Fiecare Dispozitiv

Bitdefender Box 2 vine cu un număr nelimitat de abonamente pentru Bitdefender Total Security, care se instalează pe fiecare computer din rețea, fie că vorbim despre PC-uri cu Windows sau unele cu Mac OS.

Bitdefender Total Security este produsul de securitate pe care-l folosesc de mai mulți ani, cred că vreo 7, și care cuprinde – la rândul său – mai multe soluții de securitate: antivirus, firewall, protecție la ransomware, Bitdefender SafePay –  care permite folosirea în siguranță as serviciilor de internet banking și nu numai – și diverse suite de optimizare a comportamentului PCului, din care cel mai des folosesc opțiunea de a întârzia sau dezactiva de la pornire aplicații care nu am nevoie să-mi ruleze imediat la pornirea PCului, printre altele.

Practic, devine evident că Bitdefender Box 2 ne ajută să formăm un fel de meșă, sau de matrice, de sisteme de securitate care fac ca rețeaua securizată să fie impenetrabilă.

Să vă dau un exemplu practic, real: Intrați pe un site pe care citiți ceva, ca de obicei, doar că cineva a publicat pe site, folosind mecanismele de publicare automată de reclame pe internet, o reclamă malițioasă.

În mod normal, o astfel de reclamă, provenind de la un publisher de încredere, va fi afișată, pentru că este dintr-o sursă de încredere, precum mai jos.

Phishing via Bitdefender Central

Eram pe telefon, citeam ceva pe un site respectabil, când m-am trezit cu această pagină de phishing în față.

Numai că Bitdefender Box 2, analizând traficul web generat de reclamă, de data asta pentru un alt domeniu decât cel din fotografia precedentă, observă că aceasta are legătură cu un domeniu de phishing.

Practic, o altă instanță a aceleiași reclame mă ducea spre un alt domeniu de phishing, doar că acum eram conectat la rețeaua WiFi a Bitdefender Box 2, după cum aveam să aflu mai încolo (reclama nu a apărut):

Bitdefender Box 2 a blocat un URL de phishing

Pe browserul telefonului nu am văzut nimic, cel puțin nu-mi amintesc să fi văzut, cert este că mi se servise o reclamă cu phishing, iar Bitdefender box 2 a tăiat-o scurt.

Ce s-a întâmplat? Citeam ceva pe internet pe un website legitim. Cred că acel website a încărcat o reclamă periculoasă, care însă nu și-a putut duce la îndeplinire scopul malefi, fiind blocată de Bitdefender Box 2.

Am văzut mai târziu, în Central, că Bitdefender Box 2 a blocat atacul. Frumos. Practic.

Concluzia? Am scris peste o mie de cuvinte de bine despre Bitdefender Box 2, iar asta în ciuda timpului liber foarte limitat pe care-l am, atât de mult sunt de mulțumit de Bitdefender Box 2 și cu atât de mult drag vi-l recomand!

Nu există soluție mai bună, mai inteligentă, mai completă, mai ieftină sau mai integrată.

Totuși, Bitdefender Box 2 are un singur defect: are o lumină frontală pe care mi-ar plăcea să o mai închid noaptea. Serios, face lumină cam cât ecranul pornit al unui telefon.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.