Este musai de mers la DevTalks Cluj

  • DevTalks

Aș putea scrie o mie de cuvinte despre necesitatea de merge la DevTalks Cluj sau București, dar cred că timpul este prețios, așa că voi fi cât se poate de scurt. Astfel, există câte domenii din IT care sunt deosebit de slab dezvoltate în Cluj, printre care:

  1. Internet of Things. Da, la Cluj s-au făcut TinTag, dar sunt cumva la limita dintre Embedded și IoT. De aceea spun, în Cluj nu avem IoT remarcabil. Deși am putea.
  2. Inteligență Artificială. Se face outsourcing, însă dacă este ceva remarcabil, nu se știe că-i de la noi. Proiectele, astfel, neputând fi nominalizate.
  3. Machine Learning. Se face outsourcing și aici, dar nimic remarcabil. Și, la fel, s-ar putea. De fapt, din discuții avute cu oameni din domeniu, înțeleg că numai la Cluj nu se face machine learning serios, și pierdem trenul tehnologic pe care IT-ul din alte orașe mari pare să-l fi prins din zbor.

Ei bine:

Anul acesta DevTalks propune noi teme, subiecte de noutate, tendințe și provocări din domeniul tehnologiei. Pe Main Stage participanții vor discuta despre Internet of Things, Inteligență Artificială, Machine Learning precum și despre alte tehnologii care vor contura viitorul. Scenele de Web & Mobile și BigData & Cloud vor aborda noile trenduri din domeniu și vor propune noi perspective asupra tehnologiilor actuale. Pentru prima oară la DevTalks participanții pot asista la prezentările scenei de DevOps dedicată exclusiv profesioniștilor interesați de integrarea abilităților operaționale în echipele de dezvoltare. 

Din păcate, nu știu dacă voi fi în țară în data de 17 Mai dar, dacă voi fi, voi încerca să particip la DevTalks la Grand Hotel Italia pentru că – și o spun din experiență – întotdeauna am avut ceva de învățat de la astfel de evenimente.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.