Expoziția OUR BODY se prelungește până pe 29 Decembrie

  • Expoziția Our Body se prelungește la Cluj până pe 29 Decembrie 2015

La cererea publiculului, expoziția „OUR BODY: Universul Interior” se prelungește până pe data de 29 decembrie inclusiv. Peste 25 000 de persoane au vizitat-o până acum la centrul comercial Iulius Mall, din Cluj-Napoca, din care 2000 de persoane doar in ultimele zile.

“Datorita afluxului mare de vizitatori înregistrat în ultimele zile de dinaintea închiderii preconizate a expoziției – aproape 2000 de persoane, dar și a reacțiilor favorabile din partea publicului, am hotărât să ne prelungim șederea în Cluj până pe 29 decembrie” spune Heidi Pinchal, purtător de cuvânt al expoziției „OUR BODY: Universul Interior”.  Aproape 100 de şcoli, atât din învăţământul privat, cât şi din cel de stat, cu predare în limba română sau în alte limbi, şi-au adus elevii, în grupuri organizate, să vadă expoziţia, de la începutul noului an școlar şi până în prezent. În total, peste 4 000 de elevi cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani au admirat, până acum, cele peste 200 de exponate – corpuri umane reale  (integrale sau secţiuni).  Peste 25 000 de persoane, români, dar și foarte mulți turiști străini, au vizitat expoziția „OUR BODY: Universul Interior” de la deschiderea sa, care a avut loc în 17 iulie. Printre aceștia, s-au regăsit foarte multe cadre didactice și medici.

Știu că interesul pentru expoziție este crescut și știam că va crește și mai și pe măsură ce data încheierii se apropia, dar nu mă așteptam ca expoziția Our Body: Universul Interior să se prelungească până la 29 Decembrie 2015, de aceea surpriza este una plăcută și, evident, binevenită!

Avem nevoie de mai mulți oameni care să știe cum funcționează corpul uman și putem găsi leacul la cancer numai dacă educăm generațiile de acum în spiritul cunoașterii și a acceptării că nimic din ceea ce este uman, biologic și fiziologic, nu este urât, ci natural.

Pe de altă parte, cred că părinților le este mai frică să meargă expoziția, întrucât copii sunt mult mai dezinhibați în ceea ce privește contactul cu întrebările “cine suntem noi?”, “ce suntem noi?” sau “din ce suntem făcuți?”, ceea ce-mi dă o oarecare speranță pentru viitor!

Oare să mai avem o șansă?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.