Petiţie pentru legalitatea înscrierii elevilor la ora de religie

Urmare a presiunii Bisericii Ortodoxe Române şi a Asociației Părinţi Pentru Ora de Religie, a cărei înfiinţare a binecuvântat-o, unele inspectorate şcolare, prin inspectorii şcolari de religie, au transmis directorilor de şcoli să încalce metodologia de înscriere la ora de religie şi astfel legea educaţiei şi Constituţia României. Mai jos aveti un un demers pe care va rog să îl sustineţi prin semnături! Urmează ca Asociaţia pe care o reprezint să continue demersuri oficiale pentru oprirea acestui abuz şi sancţionarea persoanelor vinovate.

Prin Ordinul 5232/2015, Ministrul Educaţiei a reglementat modalitatea de înscriere a elevilor pentru frecventarea cursurilor disciplinei facultative Religie. În acord cu prevederile Legii învăţământului, modificată ca urmare a Deciziei 669/2014 a Curţii Constituţionale, înscrierea elevilor pentru studiul disciplinei Religie se face în fiecare an, până la sfârşitul lunii decembrie pentru anul şcolar următor.

Petiția

Este una să vrei să mergi la religie, și este o cu totul alta să fii obligat să mergi la religie, aș vrea să fie foarte clară diferențierea acesta! Aș vrea să nu confundăm libertatea cu obligativitatea! De aceea mi se pare important ca petiția să fie semnată de cât mai multă lume, pentru că apără binele comun militând pentru respectarea dreptului individual.

Deci, vă rog, semnați!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.