M-am gândit, când a început criza, să fac speculă cu aur

Ca idee, desigur că nu aveam bani, dar eram mulțumit cu faptul că măcar am avut o idee de a face ceva constructiv, fără a sta neputincios. Mă rog, pentru mine este mai important să am o idee constructivă, decât să o și implementez, dar aceasta este o altă discuție.

Adevărul este că nu trebuie să fii geniu, ca să-ți vină o asemenea idee într-un asemenea moment, ci trebuie să înțelegi că oamenii bogați își vând aurul atunci când au nevoie de cash – iar prin criză se înțelege nevoie de cash – și, invers, că unii oameni bogați își păstrează bunăstarea acumulată cumpărând aur.

Sigur. valoarea de piață a aurului este fluctuantă, în funcție de cerere și de ofertă, de aceea se merge pe ideea deținerii sau păstrării aurului pentru perioade îndelungate de timp, sau pentru cantități mari și pentru perioade scurte de timp.

Personal, cred că prețul aurului va crește, pentru că va crește și numărul celor care și-l permit. Pe de altă parte, valoarea aurului nu crește liniar – și nici nu este garantat să crească – ceea ce mă face să mă întreb în ce condiții investiția în aur este mai profitabilă, de exemplu, decât un fond de investiții. Sau mai sigură.

Practic, dacă nu cumva cumperi aur falsificat din surse dubioase, nicio altă investiție nu este mai sigură decât cea în aur, pietre prețioase sau metale rare, în principiu pentru că aurul acela îl deții, îl ai undeva, este fizic la îndemâna ta, pe când valoarea unui fond de investiții poate să scadă sau să crească, poate să intre și-n faliment, în funcție de cum evoluează companiile constituente.

Pe de altă parte, câteodată este mai rentabil să vinzi aur și să-l recumperi peste o vreme, decât să contractezi un împrumut în condiții draconice, cu atât mai mult cu cât economia tinde să se dezvolte, deci condițiile de împrumutare se îmbunătățesc, și-atunci cel mai bine ar fi să recumperi acel aur vândut în momentele de minim ale pieței.

Până la urmă, dacă te pasionează piețele și mecanismele economice, soluții de economisire există. Chiar și de câștig.

Notă: ActivGold cumpara aur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.