O saltea pentru fiecare vârstă

Am pățit o chestie cel puțin dubioasă: plictisit de perna mea, mi-am cumpărat o pernă ergonomică de la Kaufland. Toate bune, nimic de zis, o vreme. După care, schimbând poziția în pat, am fost lovit de o durere cervicală crâncenă, care m-a ținut trei zile și trei nopți, ca să nu spun patru…

Bine, eu sunt un dihor al obișnuinței și greu îmi schimb obiceiurile pe care, altfel, le uit repede, în materie de dormit problema mea fiind aceea că nu pot să dorm bine într-un alt pat decât acela în care m-am obișnuit, ceea ce-mi provoacă o serie de neplăceri când am de mers undeva, într-un loc nou, și trebuie să dorm acolo, pentru că nu dorm bine, nu dorm în continuu, ci în reprize întrerupte de scurte perioade de veghe, aspect ce-mi complică situația, pentru că dacă dau de lumină (fie ea stradală ori de la vreun aparat cu LED) sau de zgomote (apă curgând prin țeavă sau sforăit prin vecini sau orice), e gata, adorm greu.

Se subînțelege, deci, afurisenia cu care mă confrunt atunci când nu dorm acasă, iar starea aceasta de somn alterat, respectiv de veghe alternantă, îmi dă o agitație de nedescris și dacă n-ar exista cafelele de dimineață, probabil c-aș fi la fel de plăpând precum un ogre turbat.

Mai mult, chiar. De sărbători am bătut toată Valea Jiului pentru o nouă piesă de mobilier de dormit, și greu, dar chiar foarte greu, am găsit ceva care să corespundă necesităților unui asemenea pretențios ca mine, pentru că trebuia să corespundă unor criterii foarte specifice.

Pe de altă parte, dacă dormi mai bine, poți munci mai mult, pentru că somnul este mai odihnitor și mai satisfăcător, ceea ce duce la mai puțină atmosferă morocănoasă dimineața deci, in extremis, la o viață întrucâtva mai bună.

Numai că, trebuie s-o spunem pe aia dreapta, în materie de saltele, nu prea ai de unde alege, dacă nu știi de www.saltele-online.ro , cel mai mare comerciant online de saltele din România pentru că, atunci când va fi să ne mutăm la casa noastră, în cămăruța noastră, mi-aș dori un pat cum au cei de la NH Hotels București, cu saltele înalte și mediu de moi, de-ți întră un pic umerii în ele și te masează și la nesfârșit te-ai foi pe cearșaful tare și răcoros.

Vă jur, n-am mai întâlnit la niciun hotel niște saltele care să se muleze atât de bine pe personalitatea mea sau, invers, n-am mai întâlnit atât de bine să mi se muleze spatele pe necesitățile mele de dormit, de am rămas impresionat, și cred că prin varietatea largă de saltele, vor putea să-mi satisfacă necesitățile de somn, odihnă și confort.

Și mai este ceva: cred că fiecare vârstă are salteaua ei și mai cred că, la bătrânețe, voi prefera saltelele tari, ca să-mi țină laolaltă oasele. Mă rog, ceea ce vreau să spun este că unii oameni țin saltelele toată viața și cred că aceasta le afectează somnul, în mod negativ, în sensul că nu mai pot dormi și se trezesc prea devreme și asta duce la scăderea confortului vieții, ceea ce – cred eu – impune schimbarea saltelelor odată cu parcurgerea etapelor vieții.

Cealaltă concluzie a mea – întrucât nu sunt singular vizavi de problemele somnului – poate fi sumarizată sub sloganul: “Somnul dulce de acasă: salteaua și perna pufoasă”.

În fine, voi cum dormiți?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.