Un altfel de mărțișor

Există în viață lucruri simple care astâmpără o anume sete superficială, la fel cum în viață există și lucruri simple care deschid portița către domolirea unei anume forme de sete de noi oportunități și experiențe.

Mă rog, nu încerc să fac exercițiul clasificării filozofice a cadourilor de Întâi Martie, cu atât mai mult cu cât nu m-aș încumeta – cel puțin, nu acum – să fac și o contra-clasificare a gusturilor cărora aceste cadouri trebuie să se supună.

Dar eu cred că, așa cum o carte este un cadou frumos, pentru că deschide o ușă nouă în ființa celui care o primește și o citește, ridicându-l – oare ce cadou poate fi mai înălțător decât acesta? – tot așa, există o sumedenie de alte cadouri care înalță spiritul și omul prin cunoaștere, deprindere și afectele acestora.

În fond, a-ți ajuta prietenii și familia înseamnă, în mod fundamental, a-i iubi. Așa că, de ce nu?, am putea lua în considerare un cadou ca un mărțișor, un curs de manichiură, pedichiură sau cosmetică? De aceea și întreb: dacă ai avea de oferit un cadou, ai oferi un cadou înălțător pentru minte și aptitudini sub forma unui curs de ceva, de la unghii false la bucătărie asiatică?

De fapt, sunt surprins că nu există mai multă lume care să privească un curs drept un prețios cadou pentru că, iată, avantajele sunt multiple, sunt profunde și cu o aplicabilitate practică extinsă, beneficiile fiind multiple, chiar și comparativ cu o carte.

Cum ar fi, femeie fiind, să primești un curs de cosmetică de la Maraviglia.ro? Sau de altceva, nu știu, sunt mai multe opțiuni, gen masaj sau arta unghiilor? Mă rog, nu văd de ce un bărbat cu înclinații artistice n-ar fi interesat de un curs de masaj thailandez, de exemplu, dar acum ne referim strict la curândele sărbători ale feminității și, în special, la 1 Martie.

Mie mi se pare, extrapolând, că cel mai frumos cadou pe care părinții pot să-l facă este acela de a-și cultiva copiii spre a ști cât mai multe și mai diverse lucruri și mi se mai pare, de asemenea, că cel mai frumos cadou pe care un bărbat i-l poate face jumătății sale mai bune este acela prin care nu doar că îi permite, dar chiar îi încurajează acesteia dezvoltarea personală, cu atât mai mult cu cât – între femei – competiția este acerbă și, s-o spunem drept, oricine își dorește să aibă cât mai multe arme, cât mai ascuțite sau, precum în acest caz, unghii.

În fine, un mărțișor atârnă pe piept doar câteva zile. O aptitudine atârnă în minte și-n suflet vreme de ani și ani de zile. Dar poate că nu este cazul să fiu atât de pragmatic…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.