Produse românești bune

Principala problemă de etică comercială a românilor din clasa mijlocie – care doresc să cumpere produse românești – constă în aceea că nu găsesc spre cumpărare produse românești de bună calitate și la prețuri atractive, întrucât scump și bun poate produce oricine. Sau nu găseau, ca să fiu mai precis.

Dar nu pot să nu remarc, mai ales în ultimii doi ani, diversificarea gamei de produse românești de calitate, și voi veni cu câteva exemple:

  • Pateu Capricii și Delicii (curcan, pui, gâscă), cu 45% ficat, luat la set de 3 bucăți (8,49 la Kaufland). Cel puțin cel de gâscă m-a dat pe spate și, dacă tot vi-i poftă de pateu, sau dacă tot trebuie să mâncați pateu, măcar să fie unul bun.
  • Ciocolată Kandia, neagră, cu 85% cacao, de același calibru cu alte mărci comerciale din aceeași gamă (ciocolată de larg consum, nu lux).
  • Steiner, o bere albă făcută la Galați, surprinzător de bună, cu mult mai băubilă decât alte beri albe, cam la doi – trei lei sticla de 500 ml.
  • Zacuscă și alte produse agro-industriale, cu 80% vinete, sau dulcețuri fără zahăr adăugat, o plăcere să nu bagi mizerii în tine!

Sunt atât de multe produse românești de bună calitate, încât le-am și pierdut șirul, deși am încercat să țin minte cât mai multe dintre ele. Sunt multe și sunt bune și mă bucură nespus, cu atât mai mult cu cât oricât ai evita, tot ajungi să ai nevoie ba de o zacuscă din comerț, ba de un pateu, ba de altceva.

Și-atunci să fie ieftin și bun. Sigur, nu poate fi cel mai ieftin, sau foarte ieftin, nu există rețete magice de producție, dar ceva decent la preț decent, produs în România, se găsește.

Asta pe lângă, desigur, brandurile românești consacrate gen

  • Farmec, de-o rămas soră-mea foarte plăcut impresionată, eu sunt fan de ani de zile;
  • Clujeana, de am rămas eu plăcut impresionat de calitatea bocancilor (242 de lei, manoperă bună și materiale semnificativ mai bune decât alte încălțări care se vând la același preț);
  • Napolact (despre care în fiecare an se zice că iau lapte din Ungaria, și-n fiecare an trebuie să ne lămurim – cred că suntem în al șaptelea an de atac la adresa companiei) și multe, multe alte companii;
  • Combustibilul de la Rompetrol, pe care l-am folosit la Smart și apoi acum, pe Lupo, care face motorul să toarcă, nu să se înece, precum face de la alți producători de estică amintire;
  • Articolele de corp de la Mondex sau Jolidon. Ciorapii 100% bumbac de la Mondex îmi plac în mod deosebit, pentru că pielea respiră mai bine prin ei, și nu-ți put picioarele a plastic, precum de la ciorapii chinezești, iar slipii de la Jolidon sunt singurii care nu mă jenează pe alocuri;
  • BitDefender, cel mai bun antivirus pe care l-am avut vreodată șipe care l-am folosit în continuu cred că, deja, de zece ani…

Pe cuvânt că orice produs de larg consum ai vrea să cumperi, se găsește și made in România! Deci, oameni buni, cumpărați produse românești de calitate!

Nu aruncați banii pe chinezării sau pe produse ieftine, suntem prea săraci pentru a arunca cu banii în produse nesatisfăcătoare!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.