RCA Ieftin

  • Mâinile pe volan, banii în buzunar - Campanie RCA-Ieftin.ro (5)
  • Mâinile pe volan, banii în buzunar - Campanie RCA-Ieftin.ro (3)
  • Mâinile pe volan, banii în buzunar - Campanie RCA-Ieftin.ro (3)
  • Mâinile pe volan, banii în buzunar - Campanie RCA-Ieftin.ro (2)
  • Mâinile pe volan, banii în buzunar - Campanie RCA-Ieftin.ro (1)
  • Mâinile pe volan, banii ]n buzunar - Campanie RCA-Ieftin.ro

Ultima dată, mi-am făcut RCA-ul la un cumnat. N-a fost ieftin. Dar chiar deloc: 560 de lei, la Smart. Pe Petroșani. Cu permis din 2008, însă doar în al doilea an cu mașină pe permis propriu. Ce-i drept, la Asirom, că Asirom și Omniasig sunt parte din Vienna Insurance Group, iar la Omniasig mi-am făcut prima dată RCA și n-am vrut să schimb.

Mă rog, povestea este cu mai complicată decât atât, că denumirea mărcii autoturismului mi-a fost greșită de cumnatul care mi-a făcut asigurarea, și a trebuit să iau legătura pe Facebook cu cei de la Asirom și să-i întreb dacă-n atare condiții asigurarea mea RCA este valabilă, iar după câteva zile mi-au răspuns că da, asigurarea mea este valabilă, întrucât validitatea unei polițe RCA este dată de seria șasiului, CNP-ul proprietarului și numărul de înmatriculare, în timp ce stabilirea clasei bonus malus se face în funcție de CNP-ul asiguratului și seria șasiului.

Logic, dealtfel. Adică, unii cu bonus malus mare ar putea să-și reînmatriculeze mașinile, dacă ar conta doar numărul de înmatriculare, or așa…

Revenind, prima poliță RCA la Omniasig am făcut-o la Deva, lângă serviciul de înmatriculări auto. Nu mai știu cât am dat, dar n-a fost ieftin, că n-am făcut-o decât pe șase luni, la vreo 160 de lei. Și am făcut-o în grabă, cu șaptesprezece minute înainte de închiderea biroului de primire a actelor după ce, în prealabil, am dat o tură și până la Petroșani să-mi plătesc toate taxele, vai și amar ce zi horror am avut atunci…

Apoi, înainte să expire, mi-am făcut-o tot pe șase luni, la RCA Ieftin. Elegant, frumos, prin site, m-au sunat să-mi confirme, mi-au trimis plicul prin curier a doua zi, totul punctual și civilizat, fără bătăi de cap, fără nervi, fără întârzieri!

Inițial, polița n-a fost atât de ieftină pe cât m-am așteptat, până când n-am intrat pe alte site-uri. Era Noiembrie și polița lor asigura până-n 2013, deci am prins și scumpirile dar, chiar și așa, calculând, cred că am economisit în jur de o sută de lei, tot cu Omniasig, cu 10% reducere întrucât fostul angajator avea contract cu ei…

Acum, oricine poate avea, până la 13 iulie,  o reducere de până la 18% la polițele RCA încheiate cu RCA Ieftin, ceea ce acum mai puțin de un an era greu de prins, că banii sunt scumpi și trebuie să ții de ei și cu dinții.

Ce-i drept, decizia de a nu mai lucra cu ei n-a fost una rațională, ci sentimentală, ca banii să rămână în familie, lucru de care m-am cam lecuit acum, că asigurarea mea este încheiată pe raza județului Alba și, în caz de ceva, pun oamenii pe drumuri și-mi iau carne sau trebuie să plătesc benzina sau trebuie să merg eu până acolo.

Eu, ăla care absolut de fiecare dată când a intrat cu mașina în Alba – Iulia, s-a pierdut. De fiecare dată.

Dom’ne, când intru în orașul cu două străzi, cum spun unii la mișto, parcă devin retardat și merg numai anapoda și nu de puține ori mi-a luat câte o jumătate de oră să ies de acolo, de parcă cine știe prin ce metropolă mergeam. Plus nervii, desigur!

Da, e frumos orașul, îmi place, e curat, dar are ceva ce mă înnebunește: multe coline. Urci, cobori, stânga, dreapta, urci, semafor, pietoni, cobori, poliție rutieră, giratoriu, lucrări la punctele de acces în oraș în timpul unor festivități dacice cu mii de turiști veniți la spectacol, ce mai, o nebunie cu savoare!

Așa că mi-am zis că nu e cazul să mă mai prostesc, gata! Păi ce fac, o caut cu lumânarea? Stau să caut, în caz de ceva, Asirom în Alba Iulia? Nu, mersi! Mai bine Deva, că și acolo m-am pierdut de trei ori (io-s ăla care s-a pierdut și-n Medgidia, acest megalopolis dobrogean!), dar măcar știu că am cum să ies, ori într-o parte, ori într-o alta. Sau o alta.

În fine, mai bine să previn, decât să combat, întrucât polița RCA tot prin curier îmi vine acasă sau la birou, dar stresul e mai mic, iar banii rămân la mine într-o proporție mai mare. Plus că ăștia de la RCA Ieftin m-au sunat să-mi reamintească faptul că-mi expiră RCA-ul. Mi-au dat și SMS și, dacă nu mă sunau când au făcut-o, mari belele aveam, că eu uitasem că-mi expiră, reamintire pentru care le mulțumesc frumos de tot.

Ce mai, în materie de RCA, cei de la RCA Ieftin chiar sunt experți și merită toate laudele mele și tot respectul meu.

Voi cum stați cu polițele RCA?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.