Cartofi copți-fierți la cuptor

Sau rețeta pe care o visam ieri dimineață. Se iau cartofii curățați, se taie în bucăți mari, se pun în tavă, pe lângă cele două – trei linguri de ulei se adaugă și un pahar de apă, se condimentează, se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă la cuptor.

Se lasă la foc mediu sau mare cam o oră, după care se scoate tava, se dă folia jos și, dacă cartofii au fiert, se bagă din nou la cuptor pentru douăzeci de minute, fără folie de data asta.

Cartofi fierti - copti la cuptor, în tavă și cu pătrunjel pe deasupra

Cartofi fierți - copți la cuptor, în tavă și cu pătrunjel pe deasupra

Această garnitură merge de obicei cu pui, vită sau porc. Sau cu unt (peste cartofi) și brânză, că ieri am mâncat fără carne.

P.S. Cartofii românești sunt atât de galbeni. Delicioși.

10 Comentarii

  1. Tipu' cu RCA Ieftin 2011 05 mai 2011 la 09:27 - Raspunde

    La ce ora te-ai trezit sa-i faci? Asa de mult ai tu chef inainte de a merge la servici 😛 ?

  2. ocsike 05 mai 2011 la 10:03 - Raspunde

    M-a pus dracu să citesc şi acu salivez. Cu unt topit şi cu brânză de burduf presărată peste… şi nişte usturoi tăiat mărunt.

    • Robin Molnar 05 mai 2011 la 17:03 - Raspunde

      jur că așa i-am și mâncat. =)) Parcă ai fi fost acolo.

  3. joita lucian 05 mai 2011 la 18:42 - Raspunde

    Robin…cei cu pozele astea pe tim de criza….vrei sa ne chinui:))

  4. Mihai Todor 05 mai 2011 la 22:20 - Raspunde

    In ritmu’ asta ajungi la 100+ mai repede decat ma asteptam…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.