File de rechin la tavă, ciorbă de fasole verde şi vin fiert – meniu de week-end de la Bianca!
Atenţie, articol nerecomandat gurmanzilor, femeilor însărcinate şi celor care se îmbolnăvesc repede de poftă! Vorbesc cât se poate de serios! Daţi click pe propria răspundere pentru a citi mai departe!
Acesta este meniul, vedere de ansamblu.
La felul întâi au avut, că eu nu, din păcate, o ciorbiţă de fasole verde cu roşii, ceapă şi alte cele (pot să jur că e de pe ultima pagină din manualul de ciorbe de fasole verde!).
La felul doi au avut friptură de file de rechin la tavă, cu lămâie, roşii, pătrunjel, un pic de ceapă şi naiba ştie ce-o mai băgat soră-mea pe acolo, că nu mă pot concentra când mă uit la poză.
A se remarca, vă rog, şi modul distins de servire (cam câtă ciudă o strâns soră-mea pe mine de-o stat să facă aşa ceva?).
No, mă duc să plâng. Pe bune. Sunt în limbă după peşte… Ei, cum să n-o iubesc pe soră-mea? Plus că m-a făcut în stil barbar, nu aşa şi, no, mi-a întins bine pate-ul.
Eu prefer somonul, dar, chiar și așa, arată bine 🙂
😆 Arată bine? Doar bine? Mie mi se pare că arată fenomenal! 😆
Ce dulce e răzbunarea!
Şi dacă tot vrei reţete să începem
Mai întâi se pune vinul la fiert(nu de alta dar e foarte frig afară şi să ne încălzim. Pentru cine nu ştie cum se face vinul fiert: se pune vinul la foc. După câteva minute se pun ciuşoare, batoane de scortişoară, piper, zahăr şi opţional mere sau portocale 👿
Se beau câteva căni de vin şi după ce te-ai încălzit bine constaţi că de fapt peştele care l-ai pus la dezgheţat…Culmea! A îngheţat bocnă! Câte – grade au fost oare că a îngheţat peştele în halul ăla?
În fine, după ce l-am pus pe sobă şi s-a dezgheţat şi binenteles am mai degustat din vin, ne punem să preparăm peştele.
Am pus: felii de roşii, ceapa rondele, usturoi, şi binenţeles file-ul de rechin condimentat cu piper şi ceva condimente de peşte şi puţină vegeta. Peste peşte se pune o cană cu vin alb şi foarte puţină apă (ca să nu-i stricăm gustul şi să nu ruginească). La sfârşit se pune pătrunjelul şi lămâia.
Pentru ciorbica de fasole verde am folosit un borcan pus pe iarnă de fasole vede cu ceapă, roşii, sare, puţin ulei (o specialitate a la Cristi). Noi nu a mai trebuit numai să mai călim puţină ceapă, şi să mai punem puţin bulion peste conţinutul din borcan şi binenţeles am condimentat cu puţină vegeta. Simplu şi repede şi extraordinar de bun.
Vă urez poftă bună! 👿 😀
😆 Da, mersi, mersi, am, am! 😆
Deci… daca ai fi tocat si tu mai marut ceapa aia. Uff imi vine sa vomit :s
😆 Bine, Raul, în loc să vezi frumosul tu vezi altce cele! 😆 Tare! 😆
Ce ceapă? Eu nu văd nici o ceapă 😆
😆 Da, foarte tare! 😆
Deci pentru necunoscatori…
Inchide ochii si \”Ne la oi!\” :woohoo:
A fost si calita si fiarta si a fost super buna.Eu una ador ceapa in toate felurile posibile. 😛
Cum nu? Aia din farfuria cu fasole verde. 🙁
😆 Nu-ţi trebuie? Nu mânca! E mai mult pentru mine! 😆
Ah, aia… Da, acu\’ o văd… Nu e chiar așa de grav, deși e mult mai bună crudă decât fiartă 😀
😆 Cred că fost călită un pic înainte de a fi fost fiartă. 😆
Atunci pofta mare :kiss:
Iar in loc de carnea de rechin prefer carnea de hering 🙂
😆 Românii nu ştiu să gătească hering! 😆
Nu te poti caca in gusturile omului… 😀
Nu conteaza. Imi place sa-l mananc gatit de oricine daca e gatit in conformitate cu standardele iso privind igiena si activitatea de prelucrare a carnii provenite din peste si a derivatelor acestora.
Cu stima,
Your tween brother,
😆 Yep, you are my beloved [b]twin[/b] brother. 😆
na zi la Mariana sa-ti gateasca in conformitate cu standardele ISO…numa sa nu te trezesti cu oala in cap.. 😀 👿