Ghiveci cu exces de legume

No, dacă ieri tot am mâncat fără carne, pe seară m-am pus și mi-am făcut un ghiveci cu exces de legume, un pic mai migălos decât de obicei. Și mai delicios, desigur.

Am început prin a lua legumele tari, a le curăța și fierbe: un sfert de căpățână de țelină, o ridiche mare și albă, mare cât pumnul meu, o jumătate de rădăcină de pătrunjel și morcovi.

Până fierbeau rădăcinoasele, am decojit două roșii, le-am tăiat felii, după care le-am copt un pic pe grătar, alături de niște dovlecei. Iată:

Roșii decojite și fripte pe grătar, lângă niște felii de dovlecel copt și el la grătar, înainte de a fi tăiate cubulețe și puse în tocană

Roșii decojite și fripte pe grătar, lângă niște felii de dovlecel copt și el la grătar, înainte de a fi tăiate cubulețe și puse în tocană

După aceea am continuat, normal, punând două linguri de ulei într-o oală, ceapă, cartofii tăiați mare, un deliciu, ardeii și, deasupra, leguminoasele, respectiv roșiile și dovleceii.

Tocăniță de legume cu de toate: cartofi, morcovi, ardei, țelină, pătrunjel, ridiche, roșii, dovlecei, ceapă...

Tocăniță de legume cu de toate: cartofi, morcovi, ardei, țelină, pătrunjel, ridiche, roșii, dovlecei, ceapă...

Nu știu cât de bine se vede, dar a fost delicios. Și este, că încă mai am.

22 Comentarii

  1. joita lucian 26 mai 2011 la 15:57 - Raspunde

    RObin…daca asata este facut de tine imi pare rau ca nu esti femeie:)

    • Robin Molnar 26 mai 2011 la 21:45 - Raspunde

      Firește că e făcut de mine. =))

      • joita lucian 27 mai 2011 la 10:58 - Raspunde

        Si eu ma pricep la gatit..dar am o problema cu lenea:))

        • Robin Molnar 27 mai 2011 la 12:35 - Raspunde

          Da, păi cică e de la cromozomul Y… =))

          • joita lucian 27 mai 2011 la 19:41 -

            In ultimu timpa am o problema cum intru la tine pe blog ma cam ia foamea!

          • Robin Molnar 27 mai 2011 la 20:49 -

            Da. Și pe mine. Cred că a pus Mihai ceva în template. =))

          • Mihai Todor 28 mai 2011 la 03:10 -

            Chiar mă bătea gându’ să ți-o coc într-o zi cumva, da’ încă nu am nici o idee 😛

          • Robin Molnar 28 mai 2011 la 09:50 -

            =)) Dar ce-am mai făcut?

          • joita lucian 28 mai 2011 la 18:49 -

            Apropo Robin…azi te-am citit de al cabana din mijlocul padurii ,Imi pare rau ca mi-am uitat aparatul sa vezi de unde iti face trafic lumea:))

          • Robin Molnar 30 mai 2011 la 21:09 -

            Îmi dau seama. Verdeață, apă, liniște, gâze…

          • joita lucian 31 mai 2011 la 08:19 -

            daca vroiam sa ies din padurea aveam de mers….in orice parte cel putin 3-4 km…..era superb!…pacat ca -s tont si nu-mi luasem aparatu cu mine merita sa iti dau ceva poze!

          • Robin Molnar 31 mai 2011 la 17:30 -

            Mi-aduc aminte când am văzut prima dată o pădure de câmpie… Pădurile de munte sau de deal diferă de cele de câmpie! E frumos.

          • joita lucian 31 mai 2011 la 18:06 -

            Data viitoare imi iau aparatul…sa iti dau poze sa pui pe blog…sa vezi gaze…..caprioare……superb!

          • Robin Molnar 01 iunie 2011 la 20:12 -
  2. TNH 26 mai 2011 la 16:50 - Raspunde

    Când o să decojesc eu roșiile, a doua zi sigur o să vină apocalipsa. Adică niciodată.

    • Mihai Todor 26 mai 2011 la 17:02 - Raspunde

      Eu ii tot zic ca are prea mult timp liber… Ar trebui sa isi ia un part-time la NASA, ca-i pacat sa iroseaca atatea resurse intelectuale decojind rosii 😛

      • Robin Molnar 26 mai 2011 la 21:47 - Raspunde

        =)) Știi după ce formulă se decojesc roșiile?

        • Mihai Todor 26 mai 2011 la 23:00 - Raspunde

          Nu sunt sigur, da’ suspectez ca intervine si π pe undeva prin ea =))

    • Robin Molnar 26 mai 2011 la 21:47 - Raspunde

      Posibil. =))

  3. Ensomme 26 mai 2011 la 22:18 - Raspunde

    Asa da mancare sanatoasa !

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.