Meniul zilei – 5 Decembrie 2009

OK. Ca să fie mai simplu de citit, fac așa, la anumite rețete. De pildă astăzi am făcut cordon bleu cu garnitură de piure și legume în bulion, plus o supă de tăieței, pentru cel puțin două persoane (noroc că Gemenii au personalități multiple). Simplu. Dacă țineți post vă recomand să nu citiți mai departe (Momo, te salut cu respect!).

Să începem cu finalul. Așa arată platoul cu felul al doilea. La supă n-am făcut poză, că nu e pasională.

Am luat 100 de grame de legume congelate (dintr-o pungă de 400, din Kaufland), adică mazăre și morcovi (asta este aza mea pentru garnituri) și le-am pus la fiert. Între timp am curățat cartofii, i-am tăiat în cuburi mici ca să fiarbă mai repede și i-am pus și pe ei la fiert. Când legumele erau aproape fierte, am luat un gogoșar pe care l-am tăiat cubulețe, și l-am adăugat lângă restul legumelor.

Piure-ul. După ce cartofii au fiert, am scurs zeama de pe ei (puteți să vă puneți într-o cană, ca să adăugați ulterior, în cazul în care piure-ul iese prea uscat) și i-am frăgezit bine folosind un tel (chestie de-aia de pisat nu mi-am luat încă și nici nu este pe lista de priorități). Este un secret aici. Dacă ați fiert foarte bine cartofii, aceștia se pot frăgezi/ sparge/ etc folosind telul. Și iese mai bine decât prin alte metode (cam ca acela făcut din fulgi de cartofi la aspect). Am adăugat și vreo 50 de grame de unt, ca să dea un pic de finețe gustului altfel brut al piureului.

Iată cum am făcut garnitura aia de legume în bulion. Am luat legumele și am scurs zeama într-o altă oală, pe care o pregăteam pentru supă. Peste legume am pus doar un pic de ulei și niște bulion, apoi am pus oala pe foc mic. Amestecam destul de des, să nu se prindă de fund sau ceva. Am lăsat garnitura asta pe foc mic cam 15 minute.Este un secret și aici. Gogoșarul ăla fiert-călit îi dă garniturii o dinamică deosebită.

În paralel, peste zeama de legume fierte (am mai adăugat apă), am pus un cub de Knorr de pui și unul de legume (m-am orientat după cantitatea de lichid). Apoi, când acest aera fierbinte, am pus și tăiețeii.

La final am prăjit și cordon bleu-ul alături de niște chicken nuggets. Rezultatul este cel din imaginea de mai sus. A ieșit delicios și mi-a picat extrem de bine, chiar dacă meniul este destul de simplu.

4 Comentarii

  1. ciresica 06 decembrie 2009 la 09:16 - Raspunde

    tu cred ca vrei sa scapi de mine si nu stii cum :s
    deci chiar nu e corect ca tu sa mananci asa ceva si mie sa nu imi lasi nici macar de-o pofta :((

    • Robin Molnar 06 decembrie 2009 la 12:54 - Raspunde

      😉 Păi eu tot te momesc să vii într-un week-end până în Cluj și tu nimic, nimic. 😀

  2. ciresica 06 decembrie 2009 la 12:55 - Raspunde

    Nu e bani…da\’ cand fac rost de ei…iti vin pe cap 😀

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.