Mușchi de porc la grătar, cu garnitură de mămăliguță, brânză telemea și sana

Stăteam io și mă gândeam că aș mânca ceva lactate, mai ales după faza cu sana și covrigii de azi dimineață. Așa că pe la prânz mi-am tras niște mușchi de porc la grătar, cu garnitură de mămăliguță, brânză telemea și sana (ca să nu pun smântână).

Evident, a fost simplu de făcut și cam fără grăsimi. Adică, no, era brânza aia, dar, oricum, n-am pus prea multă. În fine: am făcut grătarul. În timpul ăsta am făcut și mămăliga. Când a fost gata, am scos mămăliga într-o farfurie, am ornat-o cu brânză și am turnat o ceașcă de sana peste.

Apoi am pus grătarul fix lângă, să zic în jur de 100 (doar!) și mi-am delectat cu mâncarea bună. Și arătoasă:

Mușchiuleț de porc la grătar cu mămăliguță, brânză telemea și sana

Mușchiuleț de porc la grătar cu mămăliguță, brânză telemea și sana

No, poftă bună.

39 Comentarii

  1. ciresica 09 mai 2011 la 20:23 - Raspunde

    🙂
    Robin arata divin, dar nu stiu cat de bine face

  2. ciresica 09 mai 2011 la 20:51 - Raspunde

    Pai este o teorie luuuuuuuuuunga la partea de mancare si la partea de slabit. Daca o sa intri intr-o zi pe mess o sa iti explic si o sa prinzi si tu ideea 😀

  3. ciresica 09 mai 2011 la 21:08 - Raspunde

    🙂
    Deci: fii antena. Noi, astia mai durdulii trebuie sa ne axam strict pe proteine si pe omega – ou+ pui+curca+ peste.
    De ce? Pentru ca nu exista un echilibru intre grasimile bune [cele aduse de proteine] si grasimile rele. Tu cand slabesti, nu dai jos din grasimile rele, ci din cele bune. Consumi energie, dar nu aduci nicio sursa. Adica: pedalezi 3 ore si apoi mananci gratar de porc. In loc sa aduci plusuri la grasimile bune, aduci plusuri la cele negative.
    Iaurtul trebuie sa fie pana in 2 % grasime. Si deja tu acolo ai combinat prea multe surse de energie/ grasime.
    Eu intr-o luna am slabit 4 kilograme fara miscare, dar am avut un regim strict: mancam numai ce am mentionat la inceput.
    O sa vezi ca toti nutritionistii o sa iti recomande carnea de peste [in primul rand], curcan [are valoare calorica mica] si pui, pestele, branza proaspata de vaca si iaurt slab.
    P.s: la faza cu friptura la gratar: stii cat ingrasa porumbul?

    O sa ma injuri, stiu, dar aceleasi informatii le-am primit si eu. Si cand le respect chiar se vad rezultatele. Incearca sa faci asa cum ti-am zis si o sa vezi ca o sa slabesti mult mai usor si mai sanatos.

    • Robin Molnar 09 mai 2011 la 21:18 - Raspunde

      Nu te înjur. =)) De ce să te înjur? De exemplu, lângă pește ce garnitură pui? Faci și sos? De care?

  4. ciresica 09 mai 2011 la 21:22 - Raspunde

    Eu nu imi fac cu sos niciodata. Pestele il faci pe gratar/ fiert- rar la tava. Eu imi fac o chestie cu cartofi fierti [au cele mai putine calorii – dupa cartofii fierti sunt cei copti, cei la cuptor si apoi crima: cei prajiti]. Sau o salata.
    Cand imi iau peste de preferinta am ton/ somon. La ton tai niste castraveti si niste rosii, iar somonul il mananc simplu.
    Sosurile nu sunt indicate pentru ca au valoare calorica destul de mare.
    Poti face o salata de ton cu de toate- si uleiul de la ton il poti folosi pentru salata[nu pe tot pentru ca de obicei este foarte mult]. Si iese divin.

    • Robin Molnar 09 mai 2011 la 21:24 - Raspunde

      Ai putea pune o rețetă exemplificativă pe blog? 😀

  5. ciresica 09 mai 2011 la 21:25 - Raspunde

    la mine?

  6. ciresica 09 mai 2011 la 21:37 - Raspunde

    ok. o sa pun in curand si astept sa imi spui parerea ta

  7. Mihai Todor 09 mai 2011 la 21:47 - Raspunde

    Esti dus… Bre, tu macar citesti pe net ce inseamna mancare cu prea multe calorii? Daca ai mancat o saptamana doar chestii sanatoase, acu’ s-a dus dracu’ tot efortu’. Ce cauti tu cu acea carne de porc? Serios acu’… Sa nu mai zic ca ai bagat si o tona de smantana, care ar trebui sa fie off limits.

    Nu puteai pune si tu un piept de pui (chiar si pane) cu un piure si ceva salata in loc de nenorocirea asta? Culmea, cred ca ieseai si mai ieftin…

    Apropo, sunt aproape convins ca ai bagat si vreo 4-5 felii de paine alba si proaspata la farfuria aia, nu? Ia treci matale pe paine neagra de secara.

    • Robin Molnar 09 mai 2011 la 21:52 - Raspunde

      Bre, dacă-mi spui că 100 de grame de carne de porc pe zi e mult, fără grăsime, io mă fac bou și mă duc pe câmp să pasc. =)) Plus, n-am băgat smântână ci sana din aia slabă. Plus, de unde pâine la mămăligă? Plus că am mers vreo opt kilometri pe jos azi. =))

      • Mihai Todor 09 mai 2011 la 21:56 - Raspunde

        Tot nu m-ai convins. Se vede din poza cat de slaba e sana aia… Parca ti-am mai spus eu cine o sa te viziteze intr-o seara, de o sa dai o cateva ture dus-intors pana in Alaska si inapoi mai repede ca Boeingul, daca mai bagi in tine prostii de astea 😀

        • Robin Molnar 09 mai 2011 la 21:58 - Raspunde

          =)) Tu nu mănânci porc niciodată? =)) Îmi dai și mine niște rețete de la tine? :d Sunt curios ce mănânci toată ziua de arăți ca umbra de la burghiul de unu și ești înalt ca stâlpul de telegraf la popul nord.

          • Mihai Todor 09 mai 2011 la 22:11 -

            Ma feresc de carnea de porc ca de dracu’. Ocazional mai prind ceva sunca prin pizza, sau printr-un salam de sibiu, dar 100g de salam pe saptamana nu ma omoara…

            Reteta: o conserva de ton RIO Mare in ulei de masline + un lime. La astea mai pui pe langa vreo 2-3 ardei capia rosii si vreo maxim 2 felii de paine integrala (ok, Ciresico, am inteles ideea :D)

          • Robin Molnar 09 mai 2011 la 22:18 -

            Păi bun. Asta e o rețetă/ masă. A doua zi ce mănânci?

          • Mihai Todor 09 mai 2011 la 22:37 -

            Io sunt mai consecvent. Nu diversific prea tare cina 🙂 Mananc mai multe zile la rand aceeasi chestie, dar, daca ma plictisesc, imi iau cate 1 kg de mere + 1 kg de portocale + ce-oi mai gasi (mango, kiwi etc) si bag fructe pana nu mai mi-e foame 🙂 sau daca n-am chef de fructe merge si un orez fiert cu ft putina sare, fara nimic altceva, preferabil orez brun, dar merge si cel cu bob lung de la Uncle Ben’s sau poate vreo 5 morcovi, daca mi se face pofta 🙂

            La pranz merge o ciorba de fasole chioara + un gratar de pui cu piure si salata sau o pizza cu putina carne sau ceva paste cu cascaval (max 200 grame) sau mancare de la libanezi. Vezi pe aici material de inspiratie (nu, nu ma refer la sectiunea prajeli).

            Daca imi mai trece ceva prin minte, te anunt 🙂

          • Robin Molnar 09 mai 2011 la 22:55 -

            E bun, e bun. 😀

  8. ciresica 09 mai 2011 la 21:48 - Raspunde

    Recomandata este painea integrala 😀

    • Robin Molnar 09 mai 2011 la 21:52 - Raspunde

      Da, dar după o vreme te plictisești de ea.

    • Mihai Todor 09 mai 2011 la 21:58 - Raspunde

      Ideal e sa mananci de aia gen French Toast de graham / secara etc, ca-s subtiri feliile si bagi mai putina in tine…

      • ciresica 09 mai 2011 la 21:59 - Raspunde

        Painea integrala este cea mai indicata deoarece este cel mai putin tratata cu diferite chestii. Exact ca orezul. Indicat este orezul brun.

  9. ciresica 09 mai 2011 la 21:57 - Raspunde

    Robin la orice regim faci sacrificii. Crezi ca eu nu m-am saturat sa mananc doar chestii sanatoase? Ba da, dar … cand vad rezultatele..tac si inghit.
    Carnea de porc este grasa. Chiar si 100 de grame. In primul rand ca face foarte rau la ficat. Niciun nutritionist nu o sa iti dea carne de porc. Nici la vaca nu se arunca. Puiul si pestele sunt cele mai indicate.
    Chiar si mamaliga sa stii ca ingrasa in cantitati mari. Uite cum o sa facem: maine o sa trec pe blog un meniu de-al meu. Sa vezi cat de consistent mananc si ce putine calorii consum.
    Miscarea face bine daca te indrepti spre alimentele bune. Degeaba mergi tu 10 kilometri pe zi, daca seara cand ajungi acasa [mai ales seara] mananci chestia aia. Ai mers degeaba.

    • Robin Molnar 09 mai 2011 la 21:59 - Raspunde

      Seara nu mănânc așa ceva. =))

      • ciresica 09 mai 2011 la 22:00 - Raspunde

        aaahhh!!! my bad then!

  10. ciresica 10 mai 2011 la 11:53 - Raspunde
    • Mihai Todor 10 mai 2011 la 11:57 - Raspunde

      Așa, deci, când îmi permiți să te trimit la cratiță? 😀 Arată tare delicios ce ai pozat acolo…

    • Robin Molnar 10 mai 2011 la 12:04 - Raspunde

      😀 Am, am. Mulțumesc frumos.

  11. ciresica 10 mai 2011 la 11:58 - Raspunde

    :)) nu, nu iti permit. eu gatesc numai pentru mine si pentru,,,,

  12. ciresica 10 mai 2011 la 12:09 - Raspunde

    vezi ca am trecut reteta.

  13. ciresica 10 mai 2011 la 12:16 - Raspunde

    🙂
    vezi ca se poate manca sanatos si fara mari batai de cap? daca mai vrei retete sa imi spui

  14. TNH 10 mai 2011 la 21:35 - Raspunde

    Dragilor, nu-i mai recomandați lui Robintel să mănânce ton, că doar a zis de atâtea ori că tonul e pe cale de dispariție în Mediterana sau naiba mai știe pe unde din cauză că tot mai multă lume cumpără ton. Și decât să pună și el osul la extincția tonului, se sacrifică și cumpără carne de porc. În concluzie, știu că vă dezamăgesc, dar recomandarea cu tonul e inutilă.

    • Robin Molnar 10 mai 2011 la 22:58 - Raspunde

      Da, mă mustră foarte tare conștiința când mănânc ton.

    • Mihai Todor 11 mai 2011 la 01:15 - Raspunde

      Tu de partea cui ești aici? :)) Dă-l în spanac de ton, că e destul cât să îmi ajungă mie (și lu’ Robin) cât pentru o eternitate. De restu’ populației, prea puțin mă interesează =))

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.