Stavrid înăbușit la cuptor

N-am mai mâncat stavrid de nu mai știu când, deși este unul dintre cei mai buni pești oceanici. Dar să revin la rețeta mea de stavrid înăbușit la cuptor.

De cu seară am pus stavrizii la decongelat pe o farfurie plată, apoi m-am trezit de dimineață, i-am curățat spălându-i bine și golindu-i de mațe și le-am tăiat capetele, după care i-am așezat într-o tavă cu un pic de ulei, așezând câteva felii de lămâie pe fiecare trunchi de pește, acoperind tava cu folie de aluminiu și dând totul la foc mic sau mediu cam o oră și jumătate, întorcând peștele de pe o parte pe alta la jumătatea perioadei.

Am făcut și o garnitură simplă de legume la grătar, că n-am mai mâncat de mult și-mi era poftă. Mi-a ieșit asta:

Stavrid înăbușit cu lămâie la cuptor, cu garnitură de legume la grătar

Stavrid înăbușit cu lămâie la cuptor, cu garnitură de legume la grătar

No, poftă bună.

P.S. Nici n-are rost să vă chinuiți cu solzii aceia tari, specifici acestui pește. Se vor desface direct de pe carne când peștele va fi fost gătit, iar cele câteva oase rămase chiar nu deranjează cu nimic.

4 Comentarii

  1. Daniela 15 iulie 2011 la 12:59 - Raspunde

    Tu vrei sa mor in fata laptop-ului? A? Tu nu vezi ce bine arata? Ma imbolnaveste!

    • Robin Molnar 16 iulie 2011 la 22:24 - Raspunde

      Imaginea ca imaginea, treacă – meargă, dar să vezi gustul! 😀

  2. Ana 15 iulie 2011 la 13:10 - Raspunde

    Nu stiu sa fi incercat vreodata peste din asta. Poate doar cand eram micuta si nu stiam ce fel de peste mananc, stiam doar ca e… peste! Si asta mi-era suficient.

    Pare destul de micut, cat lamaia in latime….

    Unde se gaseste? Exista la vanzare si varianta neintreaga? Adica file, ca eu nu-s genul sa depuna vreodata vreun efort in plus in afara de aruncat la microunde, scos si mancat.

    • Robin Molnar 16 iulie 2011 la 22:25 - Raspunde

      Eu am găsit la Kaufland, la raionul de pești speciali. Nu e lângă Pangassius și merluciu, ci lângă cod, șalău și de-astea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Robintel
Despre Politica de Confidențialitate

Acest website are nevoie să folosească cookies, care sunt niște fișiere text de mici dimensiuni ce conțin referințe specifice, dar nu explicite, stocate pe computerul voastru, astfel încât, de exemplu, atunci când lăsați un comentariu, datele din formular să se salveze, dar nu numai.

Fără acces la cookies, aceste date nu se vor salva.

Pentru a afla mai multe despre cum folosim informațiile și despre dreptul vostru asupra datelor voastre, vă rugăm să consultați pagina Politica de Confidențialitate.

Puteți modifica accesul la aceste cookies accesând taburile din stânga.