Stavrid înăbușit la cuptor
N-am mai mâncat stavrid de nu mai știu când, deși este unul dintre cei mai buni pești oceanici. Dar să revin la rețeta mea de stavrid înăbușit la cuptor.
De cu seară am pus stavrizii la decongelat pe o farfurie plată, apoi m-am trezit de dimineață, i-am curățat spălându-i bine și golindu-i de mațe și le-am tăiat capetele, după care i-am așezat într-o tavă cu un pic de ulei, așezând câteva felii de lămâie pe fiecare trunchi de pește, acoperind tava cu folie de aluminiu și dând totul la foc mic sau mediu cam o oră și jumătate, întorcând peștele de pe o parte pe alta la jumătatea perioadei.
Am făcut și o garnitură simplă de legume la grătar, că n-am mai mâncat de mult și-mi era poftă. Mi-a ieșit asta:
No, poftă bună.
P.S. Nici n-are rost să vă chinuiți cu solzii aceia tari, specifici acestui pește. Se vor desface direct de pe carne când peștele va fi fost gătit, iar cele câteva oase rămase chiar nu deranjează cu nimic.
Tu vrei sa mor in fata laptop-ului? A? Tu nu vezi ce bine arata? Ma imbolnaveste!
Imaginea ca imaginea, treacă – meargă, dar să vezi gustul! 😀
Nu stiu sa fi incercat vreodata peste din asta. Poate doar cand eram micuta si nu stiam ce fel de peste mananc, stiam doar ca e… peste! Si asta mi-era suficient.
Pare destul de micut, cat lamaia in latime….
Unde se gaseste? Exista la vanzare si varianta neintreaga? Adica file, ca eu nu-s genul sa depuna vreodata vreun efort in plus in afara de aruncat la microunde, scos si mancat.
Eu am găsit la Kaufland, la raionul de pești speciali. Nu e lângă Pangassius și merluciu, ci lângă cod, șalău și de-astea.