Tocăniţă de cartofi cu adaos de legume
Ca să nu behăi de la atâtea fripturi şi mâncăruri prăjite, mai ales că astăzi este Luni şi trebuie să mă dreg după week-end, după ce am reparat râşniţa m-am pus de am făcut o tocăniţă de cartofi cu ce afumătură şi ce alte cărnuri mai aveam pe acasă. Că, deh, o ciobiţă la vremea ei face cât toate friptanele (expreisa asta parcă era altfel…).
Iată:
Cum am făcut? Am luat un pic de ulei şi l-am pus pe fundul celei mai mari oale pe care o am (vreo 3 litri), peste care am pus carnea tăiată cubuleţe mici, la semi-prăjit, şi ceapa, la călit. Peste car am pus cartofii tăiaţi rondele, apă, vegeta, legume semicongelate (mestec pentru Borş românesc) iar, la final, bulionul. Am lăsat oala pe foc mic, să mai scadă, că nu vroiam să fac ciorbă.
Simplu, eficient, elegant, delicios, sănătos şi curat. Noapte bună!
Lasa un raspuns