Tocăniță de legume cu afumătură înăbușită la cuptor

Pentru micul dejun, pe care de-abia l-am luat, mi-am pregătit o tocăniță de legume cu afumătură înăbușită la cuptor. Mă rog, speram să-mi iasă tocăniță de legume, că la cuptor e dificil de făcut, iar din fericire mi-a ieșit.

Cum stăteam eu în pat ca sultanul întrebându-mă ce să-mi fac de mâncare cu multe legume, numai ce m-a lovit ideea să-mi fac niște legume chinezești la cuptor. Așa că, după ce m-am trezit (ora 15), mi-am băut cafeaua (ora 16) și mi-am pus legumele într-o tavă. Am pus așa:

  • o pungă de 450 de grame de legume congelate Vita Star Chinamix: fasole încolțită 20%, varză albă 15%, morcovi 15%, bambus 10%, ciuperci negre Auricularia Polytricha 10%, praz 10%, mazăre păstăi 10%, ardei 5%, ceapă 5%);
  • 150 de grame dintr-o pungă de legume înghețate Vita Star Chinese: orez, morcovi, varză de Savoia, muguri de fasole, mungo, ardei, mazăre păstăi, ciuperci negre, boabe de soia, bambus.

Evident, trebuie și un pic de afumătură. Am pus două costițe afumate (să zic că aveau 100 de grame că era porcușor micuț) și vreo 25 de grame de slăninuță afumată tăiată cubulețe, ca să lase un pic de untură pentru înăbușire. Pe lângă toate astea în tavă, am pus un pahar de vin și o cană de apă.

No, așa arată înainte de a sta la cuptor:

Tocăniță de legume înăbușite la cuptor cu afumătură - înainte de înăbușire la cuptor

Tocăniță de legume înăbușite la cuptor cu afumătură - înainte de înăbușire la cuptor

Și așa arată după ce am acoperit tava cu folie de aluminiu și am dat-o la cuptor, la foc mare cam o oră, poate o oră și jumătate (am scos tava la jumătate, am amestecat pin tavă, am pus un pic de usturoi):

Tocăniță de legume înăbușite la cuptor cu afumătură - după înăbușire la cuptor

Tocăniță de legume înăbușite la cuptor cu afumătură - după înăbușire la cuptor

A fost bună și inedită (datorită compoziției).

18 Comentarii

  1. Mihai Todor 11 aprilie 2011 la 03:10 - Raspunde

    Ajută-mă să înțeleg: Arzi prea multe calorii pe bicla aia și simți nevoia să le pui la loc? 😀

  2. ciresica 11 aprilie 2011 la 07:35 - Raspunde

    Ma omori cu mancarurile tale! Nu vreau sa stiu la cat e colesterolul tau :))

  3. ciresica 11 aprilie 2011 la 07:57 - Raspunde

    Nu te cred :))) cu asemenea mancaruri e cam greu sa mentii un colesterol la limite normale

    • Robin Molnar 11 aprilie 2011 la 08:00 - Raspunde

      Crezi că o porție de-asta de mâncare are mai mult colesterol decât trei clătite prăjite în ulei?

  4. ciresica 11 aprilie 2011 la 08:01 - Raspunde

    Nu stiu, dar in general mancarurile cu sos sunt foarte grele la ficat
    p.s: eu am vreun an de cand nu am mai mancat clatite. soooooooooo

  5. ciresica 11 aprilie 2011 la 08:14 - Raspunde

    nu

    • Robin Molnar 11 aprilie 2011 la 08:32 - Raspunde

      Hmm, interesant. 😀 Sunt curios ce mănânci, totuși.

  6. ciresica 11 aprilie 2011 la 08:36 - Raspunde

    de 2 ori pe zi iaurt [dimineata si seara] , iar la pranz: gratar de pui/ peste/ salata/ oua fierte cu branza de vaca

    • Robin Molnar 11 aprilie 2011 la 08:54 - Raspunde

      Oăule și brânza au colesterol. 😉 Bine, e drept că aș mânca și eu așa, doar că mă plictisesc repede de același meniu.

  7. ciresica 11 aprilie 2011 la 08:57 - Raspunde

    oua fierte si branza proaspata de vaci. nu sunt asa de periculoase

  8. ciresica 11 aprilie 2011 la 08:59 - Raspunde

    p.s: am uitat sa mentionez: o data pe saptamana am voie sa mananc altceva intr-o cantitate enorm de mica. Atat cat sa imi fac o pofta.
    Si eu m-am saturat de acelasi regim, dar … atata vreme cat este necesar suport

    • Robin Molnar 11 aprilie 2011 la 19:23 - Raspunde

      Cu ce te delectezi, deci, o dată pe săptămână?

  9. ciresica 11 aprilie 2011 la 20:34 - Raspunde

    Pai ieri am avut o bucatica de friptura cu cartofi dulci la cuptor. gen… 100 de grame? :))

    • Robin Molnar 11 aprilie 2011 la 20:36 - Raspunde

      Cartofi dulci! Demențiali! Îmi vine să mușc din tastatură!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Robintel
Despre Politica de Confidențialitate

Acest website are nevoie să folosească cookies, care sunt niște fișiere text de mici dimensiuni ce conțin referințe specifice, dar nu explicite, stocate pe computerul voastru, astfel încât, de exemplu, atunci când lăsați un comentariu, datele din formular să se salveze, dar nu numai.

Fără acces la cookies, aceste date nu se vor salva.

Pentru a afla mai multe despre cum folosim informațiile și despre dreptul vostru asupra datelor voastre, vă rugăm să consultați pagina Politica de Confidențialitate.

Puteți modifica accesul la aceste cookies accesând taburile din stânga.