Tocăniţă de mezeluri

N-am auzit de ea până când n-am făcut-o eu, dar am mai făcut o dată, acum vreo două săptămâni, şi a ieşit OK. Şi, cum săptămâna viitoare plec la Petroşani, că azi am luat concediul de sărbători, ţinând cont de faptul că mai aveam nişte mezeluri prin frigider (şi-mi era milă să le arunc, că doar am dat bani frumoşi pe ele), astăzi am comis-o din nou!

Am luat trei sortimente diferite de salam, nişte parizer bun de curcan şi o bucăţică de slăninuţă afumată şi le-am tăiat în cubuleţe mici (mă rog, pe acolo) ca să se prăjească mai repede. Apoi am luat şi o ceapă mare pe care, la fel, am tăiat-o cubuleţe mici. Le-am amestecat cât de cât într-o oală:

Apoi le-am pus în tigaie, la foc mic, să se prăjească un pic mezelurile şi să se călească şi ceapa:

Între timp au fiert şi nişte legume (din zeama cărora am făcut şi o supă criminală), pe care le-am adăugat peste mezeluri, când deja ceapa se călise iar mezelurile erau aproape prăjite. Se observă proporţia dintre legume şi carne, de unde şi denumirea de tocăniţă de mezeluri:

Apoi am turnat, din belşug, nişte bulion peste toată amestecătura asta, alături de un borcan de zacuscă (din aia de fabrică), că nu mă omor după carne 100%. Oricum, proporţia de carne este de peste 66%:

La final a ieşit tocăniţa asta de mezeluri:

Nu ştiu dacă din poză se vede bine sau nu, dar deja la ultima poză culoarea sosului se schimbase, devenind mai intensă. Practic ea s-a cerut oprită de pe foc. Oricum, este extrem de săţioasă şi nu cred că se poate consuma în cantităţi mari. Bine, cred că am făcut mult prea multă, dar no…

Datorită faptului că becul din bucătărie este unul cu incandescenţă, însă de culoare albă, a trebuit să procesez digital imaginile, că nu ieşeau culorile corecte, de aceea se văd doar cercuri, pentru că a trebuit să modific nişte parametri de culoare, decorul căpătând nişte culori ciudate şi, no, nu vroiam să abat atenţia de la subiect.

2 Comentarii

  1. Mihai Todor 18 decembrie 2009 la 19:37 - Raspunde

    Renunță și tu la câteva pachete de țigări și ia-ți becuri economice full spectrum. Nu o să mai vrei să vezi becuri cu incandescență vreodată…

    • Robin Molnar 18 decembrie 2009 la 19:41 - Raspunde

      😆 Relax, că deja e prevăzută mutarea asta, în bugetul din Ianuarie 2010, că vreau să mai iau ceva chestii electrice despre care nu vreau să vorbesc acum. 😉

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.