Acest website are nevoie să folosească cookies, care sunt niște fișiere text de mici dimensiuni ce conțin referințe specifice, dar nu explicite, stocate pe computerul voastru, astfel încât, de exemplu, atunci când lăsați un comentariu, datele din formular să se salveze, dar nu numai.
Fără acces la cookies, aceste date nu se vor salva.
Pentru a afla mai multe despre cum folosim informațiile și despre dreptul vostru asupra datelor voastre, vă rugăm să consultați pagina Politica de Confidențialitate.
Puteți modifica accesul la aceste cookies accesând taburile din stânga.
Arata fain!
Si floarea-i comestibila?
p.s. Ce-ai aia(ala)watermark ?
=D Watermark e textul acela de copyright, cu informația aia mișto de HD Ready. =D
Da, am priceput…..de nu mai pot! =D
=D Este chestia aia \”(C) http://www.robintel.ro\” și \”HD Ready\”. =D
Hihihi. Da florile sunt comestibile. Sunt din pasta de zahar. Iar tortul este diplomat cu multa frisca si fructe. Din pacate nu am mai apucat sa fac poze in interior ca s-a mancat. Am mai facut un tort aseara dar nu am apucat sa fac inca poze. Ii cu Scoobie Doo. L-am facut pentru ziua unui baietel.
Va intereseaza reteta de tort diplomat? =D =)
=D Da, mă interesează pe mine. Și habar n-am ce-i aia pastă de zahăr. =D
Arata super. Si, dupa compozitie pare la fel de gustos.
Florile m-au dat gata! Faci si la comanda?
m-au mai intrebat niste colege "ca daca o sa fac sa le vand si lor?".
poate o sa incep o afacere. imi place sa fac gflori din pasta de zahar. o sa incerc sa fac flori si din pasta de lapte praf.
Ma bucur ca va place.
Sa va uitati si la urmatorul tort. I-am trimis poze la Robin. Delectare placuta
=D Eu n-am curaj să mă uit! =D
Parerea mea este sa-ti deschizi imediat o afacere de profil. Ai talent, te pricepi, si nu-ti trebuie prea mult capital. Cine stie, peste 5-10 ani ajungi mai tare ca autohtonul cofetar Capsa(Grigore).
o prietena din Canada a spus sa ma duc acolo sa-mi deschid o afacere…suna tentant =D
=D Soră-mea, dragă, vrei să-mi fie dor de tine? =)
emigrez… =D da nu emigrez acuma ca tocmai am primit o promovare =D
=D Felicitări, dragă! Mă bucur pentru tine. =D
Pai am facut un blat de tort din 3 oua. Am separat albusul de galbenus, galbenusul l-am frecat cu 100-150 gr zahar, 3 linguri ulei, 2 linguri apa si putina sare. Albusul l-am batut spuma si apoi am adaugat 4 linguri de zahar si se bate in continuare. Peste albusuri am pus amestecul cu galbenusuri treptat. Apoi am pus 5 linguri de faina (binenteles puse pe rand), niste esenta de vanilie (eu am pus de lamaie) si la urma am pus o lingurita praf de copt stins cu putin otet. Am pus compozitia in forma de copt si am dat la cuptor. (am dat pe foc mai domol. de la 1 la 3 eu am pus pe 1. asta dupa ce s-a incalzit cuptorul)
Crema diplomat: Frisca am batut-o si am dat-o la frigider. Am luat 1 L de frisca. Am pus 3 pliculete de gelatina de 10 gr (dr.Oetker) la hidratat. Eu am pus compot de la ananas. Vreo 8 linguri de compot. Am incalzit putina apa intr-o oala si apoi am pus castronul cu gelatina deasupra lui. Nu trebuie lasat pe foc! Apoi am batut(continuu) cu telul pe baie de abur 4 oua cu 7-8 linguri de zahar pana a devenit ca o smantana. Am luat de pe foc si am pus gelatina si am continuat sa amestec pentru ca gelatina are tendinta de a se lasa jos. Am pus intr-un castron mare 2/3 din frisca si peste frisca am pus crema de oua, amestecand cu o lingura de lemn. Am incorporat si fructele (kivi, ananas din compot, banane etc.). Blatul a fost taiat in doua dupa ce s-a racit. In forma in care am facut tortul(pentru ca e mai inalta si dreapta) am pus prima parte din blat, am pus crema diplomat, cealalta parte din blat, am acoperit cu folie alimentara si am dat la frigider. Mie mi-a iesit inalt exact cat forma de copt. Dupa cateva ore (2-3) l-am scos din folie si din forma de copt(pentru ca aia se desface…asta daca aveti forme de copt torturi…) apoi l-am ornat.
Initial am vrut sa-l imbrac in pasta de zahar si sa-i pun florile dar m-am razgandit.
Reteta de pasta de zahar nu o stiu prea bine pentru ca eu o am scrisa dar stiu ca era cu miere, gelatina, margarina si mult zahar pudra. Daca vrea careva reteta sa mi-o ceara si cand ajung acasa o sa o scriu. =D
@Bianca: Măi, da\’ câte zile ai stat închisă în bucătărie ca să prepari tot ce ai înșirat acolo?
vreo 5 ore =D
=D Mai am mult de mâncat până să fac așa ceva. =D
chiar arata foarte bine
felicitari celor care au realizat asemenea bijuterie
=D Mai de grabă felicitări celor care l-au și mâncat. =D
Multumesc! =D