Tort Diplomat – De la Bianca

Soră-mea dragă, data viitoare când mai faci de-astea, te rog să nu mă mai lași să mă uit la poze, noaptea, la ora 4, în tren și puțin înfometat. Oricum, îi bună treaba. Te rog să lași un comentariu cu ce ai făcut tu p-aici. Mersi. Pup.

P.S. Da, am schimbat un pic watermark-ul, cu ceva mai potrivit pentru rezoluții mari.

21 Comentarii

  1. claudia 08 aprilie 2010 la 15:42 - Raspunde

    Arata fain!
    Si floarea-i comestibila?

    p.s. Ce-ai aia(ala)watermark ?

  2. Molnar Bianca Andreea 09 aprilie 2010 la 00:43 - Raspunde

    Hihihi. Da florile sunt comestibile. Sunt din pasta de zahar. Iar tortul este diplomat cu multa frisca si fructe. Din pacate nu am mai apucat sa fac poze in interior ca s-a mancat. Am mai facut un tort aseara dar nu am apucat sa fac inca poze. Ii cu Scoobie Doo. L-am facut pentru ziua unui baietel.
    Va intereseaza reteta de tort diplomat? =D =)

    • Robin Molnar 09 aprilie 2010 la 01:18 - Raspunde

      =D Da, mă interesează pe mine. Și habar n-am ce-i aia pastă de zahăr. =D

    • claudia 09 aprilie 2010 la 15:23 - Raspunde

      Arata super. Si, dupa compozitie pare la fel de gustos.
      Florile m-au dat gata! Faci si la comanda?

      • Molnar Bianca Andreea 11 aprilie 2010 la 09:29 - Raspunde

        m-au mai intrebat niste colege "ca daca o sa fac sa le vand si lor?".
        poate o sa incep o afacere. imi place sa fac gflori din pasta de zahar. o sa incerc sa fac flori si din pasta de lapte praf.
        Ma bucur ca va place.
        Sa va uitati si la urmatorul tort. I-am trimis poze la Robin. Delectare placuta

        • Robin Molnar 11 aprilie 2010 la 10:47 - Raspunde

          =D Eu n-am curaj să mă uit! =D

        • claudia 11 aprilie 2010 la 15:18 - Raspunde

          Parerea mea este sa-ti deschizi imediat o afacere de profil. Ai talent, te pricepi, si nu-ti trebuie prea mult capital. Cine stie, peste 5-10 ani ajungi mai tare ca autohtonul cofetar Capsa(Grigore).

          • Molnar Bianca Andreea 12 aprilie 2010 la 00:26 -

            o prietena din Canada a spus sa ma duc acolo sa-mi deschid o afacere…suna tentant =D

          • Robin Molnar 12 aprilie 2010 la 11:52 -

            =D Soră-mea, dragă, vrei să-mi fie dor de tine? =)

          • Molnar Bianca Andreea 12 aprilie 2010 la 23:38 -

            emigrez… =D da nu emigrez acuma ca tocmai am primit o promovare =D

          • Robin Molnar 12 aprilie 2010 la 23:46 -

            =D Felicitări, dragă! Mă bucur pentru tine. =D

  3. Molnar Bianca Andreea 09 aprilie 2010 la 01:54 - Raspunde

    Pai am facut un blat de tort din 3 oua. Am separat albusul de galbenus, galbenusul l-am frecat cu 100-150 gr zahar, 3 linguri ulei, 2 linguri apa si putina sare. Albusul l-am batut spuma si apoi am adaugat 4 linguri de zahar si se bate in continuare. Peste albusuri am pus amestecul cu galbenusuri treptat. Apoi am pus 5 linguri de faina (binenteles puse pe rand), niste esenta de vanilie (eu am pus de lamaie) si la urma am pus o lingurita praf de copt stins cu putin otet. Am pus compozitia in forma de copt si am dat la cuptor. (am dat pe foc mai domol. de la 1 la 3 eu am pus pe 1. asta dupa ce s-a incalzit cuptorul)
    Crema diplomat: Frisca am batut-o si am dat-o la frigider. Am luat 1 L de frisca. Am pus 3 pliculete de gelatina de 10 gr (dr.Oetker) la hidratat. Eu am pus compot de la ananas. Vreo 8 linguri de compot. Am incalzit putina apa intr-o oala si apoi am pus castronul cu gelatina deasupra lui. Nu trebuie lasat pe foc! Apoi am batut(continuu) cu telul pe baie de abur 4 oua cu 7-8 linguri de zahar pana a devenit ca o smantana. Am luat de pe foc si am pus gelatina si am continuat sa amestec pentru ca gelatina are tendinta de a se lasa jos. Am pus intr-un castron mare 2/3 din frisca si peste frisca am pus crema de oua, amestecand cu o lingura de lemn. Am incorporat si fructele (kivi, ananas din compot, banane etc.). Blatul a fost taiat in doua dupa ce s-a racit. In forma in care am facut tortul(pentru ca e mai inalta si dreapta) am pus prima parte din blat, am pus crema diplomat, cealalta parte din blat, am acoperit cu folie alimentara si am dat la frigider. Mie mi-a iesit inalt exact cat forma de copt. Dupa cateva ore (2-3) l-am scos din folie si din forma de copt(pentru ca aia se desface…asta daca aveti forme de copt torturi…) apoi l-am ornat.
    Initial am vrut sa-l imbrac in pasta de zahar si sa-i pun florile dar m-am razgandit.
    Reteta de pasta de zahar nu o stiu prea bine pentru ca eu o am scrisa dar stiu ca era cu miere, gelatina, margarina si mult zahar pudra. Daca vrea careva reteta sa mi-o ceara si cand ajung acasa o sa o scriu. =D

    • Mihai Todor 09 aprilie 2010 la 07:30 - Raspunde

      @Bianca: Măi, da\’ câte zile ai stat închisă în bucătărie ca să prepari tot ce ai înșirat acolo?

  4. haine 09 aprilie 2010 la 08:03 - Raspunde

    chiar arata foarte bine
    felicitari celor care au realizat asemenea bijuterie

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.