A minți e omenește, a fi nesimțită e și mai omenește

A minți e omenește, a da vina pe altul și a fi nesimțită e și mai omenește, crește-mi-ar obrazul mie de nesimțirea altora.

Intru în compartiment, ca de obicei în vagoanele de Botoșani, cei mai finuți dintre geto-daci, scot laptopul să-mi prelucrez niște poze și-mi văd de treabă.

Peste două minute, o voce ascuțită și tăioasă despică aerul vagonului precum o o drujbă despică niște costițe fragede de ied:

– Dar faceți-mi, domnule, loc să intru în vagon. Ă, compartiment. […]

– Domnule dar nu mai popt cu atâta haos și nesimțire! De ce nu poate să stea fiecare la locul lui?!? N-am mai pomenit așa ceva!  […]

Trei stații mai încolo, aceeași dudui le aduce pe o mamă și fiică, amice de-alei ei, în compartiment. Se pare că mama a luat bilet pentru mâine, că cică se scumpesc, dar a plătit prețul de astăzi. Să zicem că a încercat mânărirea prețului biletului, dar…

Doamna susținea sus și tare că ăia de la Petroșani i-au dat biletul greșit. Deși a recunoscut că e vina ei că nu s-a uitat, cum scrie lângă orice ghișeu: clientul are obligația de a verifica datele biletului și restul primit.

Dar ce m-a ofticat cel mai tare și mai tare, ca un șuț (hoț de buzunare) prin buzunare, este că tot duduile erau ofticate! Și nu pot să cred atâta nesimțire. Nu pot, îmi stă în gât.

Pentru că nu există să primești bilet pe ziua de mâine, dacă nu ceri, procedura de rezervare a biletului fiind al naibii de migăloasă! Și nu e OK să minți și să manipulezi. Sau să ai standarde duble.

Să le întreb pe babe, la Cluj, cum e cu standardele duble?

3 Comentarii

 1. iulian 27 iunie 2011 la 15:08 - Raspunde

  destul de aiurea cu faza biletului…De curand am fost pana la oradea si am vrut sa iau la cuseta bilet… “nu mai sunt”,,,dar a rezolvat nasu’ imediat sa fie…

  • Robin Molnar 27 iunie 2011 la 22:15 - Raspunde

   E sistemul conceput prost. Eu de la Petroșani prind mereu locuri la Botoșani.Aceleași locuri. Mereu. Pentru că le iau aproximativ la aceeași oră, din aceeași stație.

 2. Simo 27 iunie 2011 la 22:57 - Raspunde

  @ Iulian. Nu neaparat ca a facut nasul vreun “smen”. Ideea e ca unii oameni desi isi cumpara bilet pierd trenul sau nu se prezinta. Si eu am facut chestia asta – sa merg la nasul sa il intreb daca mai sunt locuri libere pe ruta Bucuresti – Tm si erau si mi-am cumparat bilet in tren. La vagoanele de dormit pot tine evidenta pe foi daca sunt toate locurile ocupate pt care s-au cumparat bilete. Cei de la ghiseu vad numai daca nu sunt bilete vandute in comparatie cu nr de locuri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.