Alo, sunt eu, spărgătorul tău (2)

Vorbisem cu vecinul peste care vroiau să intre hoții. Mi-a povestit, mergând spre un loc de muncă de nouăsprezece ore pe zi în SUA, cum a fost faza și e cam îngrijorătoare.

Văzând omul că ăia vor să-i spargă ușa, a dat cu palma în ușă și a deschis ușa țipând la hoți. Care hoți erau calmi și n-au rupt-o la fugă, ci mergeau încet și normal, ca și cum ar fi oameni cinstiți. Frate-mio Rolly, auzind scandal, a ieșit și el. Ăia tot calmi erau. Doar că a dat cu un damf de spray lacrimogen, ca să fie siguri că nu-i urmărește nimeni.

În astfel de cazuri, dacă cineva vă încearcă ușa, soluția – așa cum a spus și Brontozaurel – nu este să vă luați cu ei la omor, ci să sunați la 112 să trimită poliția un echipaj. Pentru că – dacă vă intră în casă – de obicei sunt mai mulți iar o singură persoană este o victimă sigură, oricât de tare ar fi la bătaie. Și este important să nu pățiți nimic fizic.

Vecinul chiar se gândea:

– Bă, dacă intrau în casă? Dacă săream la unul – în legitimă apărare – iar altul mă înjunghia? Pentru ce muream?

7 Comentarii

 1. ocsike 20 aprilie 2012 la 18:58 - Raspunde

  Eu am un par de vreo 8 cm grosime si un metru şi ceva lungime, în zona de intrare în garsonieră…. Dacă primul cade cu faţa plină de sânge… nu cred că mai are tupeu să intre şi următorul… 😀
  Poate aş suna la 112 când aud că încearcă să intre…

  • Robin Molnar 27 aprilie 2012 la 07:43 - Raspunde

   Dacă aș sta în Petrila, și e aș avea par electric. 🙁

 2. brontozaurel 21 aprilie 2012 la 16:02 - Raspunde

  Cred ca iti dai seama ca eu am zis de sunat la politie mai mult pentru ca vreau sa-i vad in pijamale model zebra… ca altfel instinctele mele spun “this is MY house and I am going to defend it!” 😀 Nu ca mi-as imagina ca as avea vreo sansa impotriva unui grup, ca-s constienta ca nu ataca rand pe rand ca sa ii pocnesc eu frumos unu’ cate unu’… bineinteles ca sar toti odata, ar trebui sa fie de-a dreptul batuti in cap sa nu profite de superioritatea numerica 🙂 Dar e furia, agresivitatea aia care se naste in mine atunci cand ma trezesc cu nepoftiti pe teritoriul meu… fix ca tigrul ala care sarea sa atace elicopterul de deasupra lui – era clar ca n-avea nici o sansa, dar tot sarea cu furie…

  • Robin Molnar 27 aprilie 2012 la 07:51 - Raspunde

   Știu că ai instincte de tigroaică maternală… =))

 3. ocsike 21 aprilie 2012 la 16:20 - Raspunde

  @brontozaurel oricum pana vine politia te lasa aia lat.
  Printr-o usa nu pot intra foarte usor doi mai ales daca esti si tu cu piciorul in usa si cu ciomagul 😀

 4. joita lucian 21 aprilie 2012 la 22:36 - Raspunde

  Nu stiu asta cu intratul in casa eu cred ca as muri cu ei de gat….te-am prins la mine in casa iesi cu maineile pe piept…!

  • Robin Molnar 27 aprilie 2012 la 08:00 - Raspunde

   OK, tu ești pitt bull de meserie, nu ca noi, cangurii. :))

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.