S-a întors lumea cu fundul în sus

Așa sună teoria fratelui meu Raul, care analizând viețile tuturor cunoscuților săi, a ajuns la concluzia că ăia care acum cincisprezece ani erau bengoși plini de femei acum sunt niște nefe labagii, respectiv că ăia care aveau un anumit succes atunci, acum sunt niște faliți. Și așa mai departe…

Într-un fel, pe măsură ce ne îndepărtăm de ordinea socială a orânduirii trădătoare precedente, mi se pare firesc să se schimbe sistemul de valori și, deci, ierarhia individuală și socială. Pentru că, de exemplu, un om muncitor va avea mai mult succes în viață decât unul cocoțat prin pile, măcar pentru că este capabil să-și creeze și fructifice noi oportunități de muncă și, deci, poate face bani în mai multe circumstanțe.

De fapt, dacă stau să analizez în profunzime, cred că întoarcerea asta cu fundul în sus este un lucru bun. Este firesc ca oamenii mai capabili și mai sinceri să fie prosperi pe plan profesional și personal. Este așa cum ar trebui să fie.

S-a întors lumea cu susul în jos? Foarte bine. Înseamnă că fundul, ăla tăbăcit, este sus. De ce n-ar fi corect?

4 Comentarii

 1. Stefan 20 aprilie 2012 la 16:03 - Raspunde

  Sunt de acord cu tine! Mai ales in ceea ce-i priveste pe cei care chiar MUNCESC, nu ca altii care stau si freaca menta…BRAVO, bine punctat!

 2. joita lucian 21 aprilie 2012 la 22:38 - Raspunde

  Stii care este chestia Robin…daca ai pile urci in functie fara discutii daca vorbim de privat..dar daca esti tufa nu prea stai daca esti competent..si ajungi pe functie clar ramai!

  • Robin Molnar 27 aprilie 2012 la 08:00 - Raspunde

   N-am înțeles nimic. =)) Cred că n-am băut suficientă cafea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.