Guvernul taxează fântânile și stâlpii de telegraf
Asta au ales, asta au primit la cules, vorba lui Decebal, ne-caltaboșarul: guvernul va impozita toate construcțiile speciale: stâlpii de curent stâlpii de telegraf, stâlpii de telefonie mobilă, digurile de apărare, malurile de pământ de pe vremea romanilor, gardurile, fântânile cu acoperiș, cavourile și criptele, chioșcurile de pază din porumb, lacurile de acumulare din bolovani – pentru bălăcit – de pe pârâuri și, în caz că nu se vor ajunge cu banii, vor taxa și umbra de sub nuc.
Nu, serios, cine s-ar fi așteptat ca niște incompetenți să nu se descurce cu aceiași bani cu care Tăriceanu și Boc s-au descurcat bine-mersi?
Se scumpește telefonul, benzina, berea, curentul, internetul și televiziunea? Felicitări, o să și le permită două ore pe zi, ca acum treizeci de ani, că au uitat de unde au plecat, cum au plecat, cu cine au plecat și tot cu frânarii de la CAP votează.
Lasă, să le fie de bine, că mai mult nu-i duce capul!
Dincolo de ridicolul situației – că nu știm câte construcții speciale sunt, deci nu știm ce bani se vor culege!, cifrele fiind din burtă – este de bine că bolșevicii ăștia încep să-și dea arama pe față și momentan ne aflăm la nivelul anului 1948, când încă nu s-a început colectivizarea și toată lumea cotiza la cote, fie în viu (găini, rațe, porci și vite), fie în natură (șunca din cămară și făina din plăcinta copiilor) și vom ajunge să plătim transportul în comun în natură, gen ouă și grâu, ca în prima decadă a glorioșilor ani 1950.
Am înțeles că oamenii vor suferi, știu că sărăcia este de o cruzime inimaginabilă, dar nu pot decât să accept că uneori oamenii au nevoie de câte o scatoalcă tare peste ceafă sau peste bot, că s-au lăcomit la untură și s-au zgârcit la șuncă și acum suflă și-n iaurt cu covrigi.
Aș vrea să să mai am măcar un pic de empatie pentru cei care vor suferi cel mai mult. Dar nu mai pot s-o am pentru că, într-un fel, astfel de oameni ne condamnă și pe noi, cei nevinovați, să ne bălăcim în mizeria lor.
În fine, totul pornește de la educație și, în principal, de la cunoașterea istoriei. Care educație, acum, primește 3% din PIB, nu 6% ca-n anii inaptelor guverne Boc și Tăriceanu!
Huo!
Lasa un raspuns