Hai, bă, că sunteți odioși

Alaltăieri, la Ateneul Român din București a fost ținut un spectacol omagial în cinstea fostului președinte Ion Iliescu. Gestul, în sine, mi se pare odios.

Adică într-un templu al culturii, apogeul artelor din România, chintesența frumosului și artisticului spiritualității românești, noi îl sărbătorim pe un politician român? Care, culmea, se situează deasupra actului de justiție și care, culmea culmilor, se mai face vinovat și de moartea unor români la revoluție și la mineriade.

Să mă iertați, mai multă cinste i-am face lui George Enescu dacă i-am pune un CD cu muzica lui într-o speluncă de lângă o gară rurală, mult mai multă cinste le-am face artiștilor dacă i-am asculta într-un veceu public sau chiar în boscheți, decât într-un templu închinat artei și apoi întinat, oferit drept ofrandă propagandistă zeului păgân al politicii.

Gestul acesta de a-și ține chindia în Ateneul Român le face artiștilor noștri care și-au trăit acolo apogeul artistic tot atâta cinste câtă le-o făceau și ofițerii naziști ai lagărelor de concentrare fasciste lui Wagner și altor muzicieni clasici. Halal!

Oare cum de nu le este rușine?

6 Comentarii

 1. Serban 05 martie 2012 la 11:07 - Raspunde

  Ion Iliescu,un om care a distrus aceasta tara frumoasa.A ajuns la fraiele conducerii unei tari lipsita de datorii,puternic industrializata,cu oameni muncitori la acel moment si a reusit sa nimiceasca tot si sa lase in urma o Romanie plina de datorii si de romani lenesi.
  Ion Iliescu-o adevarata rusine pentru Romania.
  E revolvator sa fie omagiat in Ateneu!

 2. Catalin 05 martie 2012 la 14:41 - Raspunde

  De fapt, Iliescu e cel ce a adus tara in pragul in care este acum. Il omagiem ca niste catelusi ce asteapta laptic, pentru ca a imbogatit o multime de oameni corupti.

 3. joita lucian 06 martie 2012 la 12:11 - Raspunde

  EU nu zic decat sa …strangi din dinti..ca nu mai are mult..si ai sa te linistesti!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.