Lucruri pe care trebuie să le știi în viață

Nu e de râs. Zilele trecute am avut niște experiențe mai deosebite cu niște oameni de condiție educațională mai modestă, ca să mă exprim elegant. Și am constatat că trebuie să scriu un articol pe chestia asta, că altfel oamenii nu se descurcă.

Deci, iată o listă de chestii pe care oamenii trebuie să le știe în viață, sau măcar să știe ce sunt și unde le găsesc:

 1. Numele complet. Unii au și un al doilea prenume, dar când nu ți-l precizează este cam greu să discerni între Popescu Ion Alexandru de 28 de ani și Popescu Ion Andrei de 26 de ani. Plus că este o deosebire între Popesc și Popescu. Bonus, unii își trec poreclele în actele oficiale și când îi cauți prin registre, nu-i găsești…
 2. Data nașterii. Pe cuvânt, unii calculează pe degete a câta lună e aia în care s-au născut, lăsându-mă perplex.
 3. Codul numeric personal. CNP-ul trebuie știu pentru că nu poți nici măcar să te piși în spital fără el. Îți trebuie la bancă, îți trebuie la școală, îți trebuie la garanțiile produselor de tot felul…
 4. Adresa. Vorbeam odată cu cineva pentru o garanție și a trebuit s-o sune pe mă-sa să-i spună adresa. Pe foaie s-a semnat cu X. Mă rog, cred că era X, că scris nu era.
 5. Numărul de telefon. OK, dacă ai mai multe numere de telefon, minim unul trebuie să-l știi. Eu nu-l știu pe ăla de Cosmote, dar Vodafone-ul pe care îl am de 9 ani îl știu ca pe apă, firește.
 6. Contul bancar. OK, nu trebuie să-l știi pe de rost, că IBAN nu este scurt, dar trebuie să știi că pe cartonașul ăla de ți l-a dat banca atunci când ți-ai făcut contul este trecut codul tău bancar. Nu se știe niciodată când ai putea primi o plată în cont. Dacă nu-l știi, ce faci?
 7. Codul CVV de la card. Nu e greu, te uiți în spate. Pe banda albă sunt două coduri: CVV1 și CVV2, în ordinea asta. CVV2 are trei cifre, e greu de reținut.
 8. Numărul de înmatriculare a mașinii.

Oare e chiar așa de greu să ții minte toate astea? Nu cred…

6 Comentarii

 1. joita lucian 18 februarie 2012 la 17:51 - Raspunde

  Apropo de cosmote..ia sa imi sai si mie un apel de pe cosmote-ul tau sa il am si eu …ca nu stiam ca ai si d-ala!:))

  • Robin Molnar 29 februarie 2012 la 20:53 - Raspunde

   Nici mama n-are numărul meu de Cosmote. =))

   • joita lucian 01 martie 2012 la 01:20 - Raspunde

    hmmm…da-mi-l pe mail!:) promit ca nu il dau mamei!:))…ce mi-as dori sa o mai aud si eu pe…mea….off…Robin….intelege-i…pe parinti…cat i-i ai pe langa tine!

 2. @iulian 29 februarie 2012 la 17:39 - Raspunde

  masian e pe bulgaria…la inceput cam incurcam numarul:D

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.