Mineriada din Iunie 1990

Sub numele de Mineriada din Iunie 1990 sunt cunoscute evenimentele care au avut loc în perioada 1315 iunie 1990 în București, când forțele de ordine, susținute de mineri, au intervenit în forță împotriva protestatarilor din Piața Universității și a populației civile. A fost considerată cea mai sângeroasă, cea mai brutală ca stil și anvergură dintre toate acțiunile minerilor (vezi articolul Mineriadă).

Sursa

Și citatul din Ion Iliescu de un mare angajament istoric:

Va multumesc pentru tot ce ati facut in aceste zile, in general pentru toata atitudinea dumneavoastra de inalta constiinta civica. Deci, va multumesc inca o data tuturor pentru ceea ce ati demonstrat si in aceste zile: ca sunteti o forta puternica, cu o inalta disciplina civica, muncitoreasca, oameni de nadejde si la bine, dar mai ales la greu. si de aceasta data ati demonstrat cat de importanta este solidaritatea muncitoreasca. Cu un sentiment deosebit de constiinta civica, patriotica ati simtit momentul dificil si cu o daruire exemplara v-ati aratat gata sa fiti solidari cu puterea noua. Exemplul dumneavoastra a fost plin de imbarbatare pentru toti cei de bine, care doresc progresul societatii romanesti. Vreau sa va multumesc deci pentru acest act de inalta solidaritate pe care l-ati demonstrat in aceste zile.

Sursa (din mai multe)

Să ne amintim, așadar. Căci nu cred că Iliescu va plăti vreodată pentru morții și răniții de atunci. Oricum, câtă vreme vor fi oameni din Valea Jiului, așa ceva nu va fi uitat niciodată. Este o pată prea mare și prea dureroasă pe obrazul nostru!

Blestemat fie numele său!

2 Comentarii

 1. Robert 13 iunie 2011 la 15:34 - Raspunde

  Sunt curios ce parere au acum despre “Mineriade” acei mineri (muritorii de foame de azi) care au participat la macelul de acum 21 de ani!

  • Robin Molnar 13 iunie 2011 la 17:47 - Raspunde

   Minerii care au mers la mineriade, deci care au fost ușor de manipulat, nu mai sunt în CNH de mai bine de 10 ani. Fiind ușor de manipulat și-au băgat disponibilizarea și au plecat în lume, care de pe unde a venit.

   Și mai e ceva. Oamenii ăia au acționat cu bună credință. Chiar dacă au greșit. Mai vinovat este, cred eu, cel care le-a manipulat buna credință și i-a transformat în niște bestii. Și monstrul acela are un nume: Ion Iliescu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.