Napoca Rally Academy – proastă organizare…

Ieri m-am enervat cumplit cu proasta organizare a celor de la Napoca Rally Academy și am nevoie să vorbesc despre asta pentru a-mi scoate nervii din sistem, să pot scrie și eu ceva frumos în zilele următoare.

Să vedeți fază. Acum câteva săptămâni, cei de la Napoca Rally Academy au dat pe Facebook un anunț pentru toți cei interesați să se înscrie pe o listă ca în 25 August să vină la un scurt curs introductiv despre cum trebuie să conduci atunci când îți fuge spatele mașinii, lucru care mi s-a părut foarte tare, așa că m-am înscris de cum am prins de veste, chiar de atunci.

Ei, ieri ajung în Piața Unirii unde se ținea paranghelia, după ce – în prealabil – era să fac accident cu unul care mergea în punctul mort, paralel cu mine, eu fiind obligat să schimb banda (mi-am luat claxoane și carne pe semi-merit, că niciun șofer nu vede în punctele moarte, dar să revin). În fine, nu s-a întâmplat nimic deosebit, că i se poate întâmpla oricui, așa că n-am avut nicio problemă.

No, ajung în Piață și mă uit cum unii se distrează, dar nimeni nu părea să zică nimic, ceea ce m-a intrigat. După zece minute îi văd pe unii cu tricouri albastre cu sigla Napoca Rally Academy și mă duc la ei să-i întreb care-s formalitățile, mă duc la cort, fac fișa de proprie răspundere și mă duc să mă uit în continuare la ăia, după care, peste încă un sfert de oră, văd că unul se ocupă de repartajare.

No, mă duc la el, era pe listă, totul e OK, rândul meu urma să vină pe la 18:15 pentru că eu era printre ultimii de pe prima pagină, la poziția 43, din cauză că înscrierile au fost ordonate alfabetic – nu în ordinea înscrierii – iar tipul care făcea ordonarea a spus că înaintea mea pe listă sunt cei care erau înaintea mea pe prima pagină, ceea ce este corect, precum și cei de pe a doua pagină care s-au înscris odată cu mine, ceea ce iarăși este corect, că au fost prezenți acolo înaintea mea, sau au avut bulanul să vadă mai repede decât mine cum se desfășoară procesul. Am zis că ține de organizare și să am răbdare. Și am avut.

În schimb, când am văzut că toți cei care nu s-au înscris pe internet, din timp, ci acolo, pe loc, sunt băgați înaintea mea, i-am spus omului:

– Dude, nu e corect. Eu sunt la fundul primei pagini, că așa m-ați trecut voi, alfabetic. Toți cei care se înscriu acum sunt trecuți pe pagina a doua și se se urcă în mașini, ceea ce înseamnă nu doar că trebuie să aștept după prima pagină, ceea ce este corect, dar trebuie să aștept și până termină toți cei care se înscriu acum și care se vor înscrie și de acum încolo, ceea ce nu este corect, întrucât eu aștept de mai bine de o oră.
– Nu sunt așa de inteligent, mi-a răspuns.

Chestia asta m-a înfuriat la maxim. Adică nu doar că “nu sunt așa de inteligent”, dar chiar îmi permit să te și iau de prost.

Ori, considerând că participarea la un eveniment gratuit nu presupune și călcarea în picioare a demnității umane, la 18:20* am plecat plin de nervi, pentru că am considerat nu este corect să-ți bați joc de oameni chiar așa pe față. Plus, din cauza iritării maxime, după faza asta nu m-aș mai fi putut simți bine la volan, nu m-aș mai fi putut bucura de noua experiență de șofat, așa că n-avea sens să mai stau.

Dacă trebuie să te lași călcat în picioare pentru ceva, orice, atunci probabil că acel ceva nu se merită.

Așa că nu, Napoca Rally Academy, nu este OK să anunțați ceva iar organizarea să fie făcută după ureche. La cort se puteau da numere de ordine, astfel încât fiecare să intre în mașină când îi venea corect rândul, dar să faceți așa o bulibășală cu batjocură și nesimțire nu se cade și nu vă face cinste. Să vă fie rușine că v-ați bătut joc de noi și de timpul nostru, să nu credeți că eu sunt singurul care a plecat când a înțeles cum stă treaba cu ordinea de intrare…

Rușine. Dacă așa organizați și cursul de Defensive Driving la cei 175 de euro, cred că o să mă lipsesc.

Păcat, mi-ar fi plăcut să învăț cum să reacționez când derapează spatele mașinii, că Smart-ul are tracțiune pe spate și vine iarna, dar nu aș fi putut face asta chiar în orice circumstanțe. Pentru că nu pot să-mi vând sufletul pe cinci minute de învârtit covrigul. Dar mi-ar fi plăcut să învăț, dacă mi-ar fi fost mai ușor să pot trece peste bătaia de joc. Dar sunt defect, fiindcă cer și ofer respect și nu tolerez mârlănia.

Păcat.

* Am așteptat cinci minute după ora ce mi-a fost comunicată fiindcă sunt un tip rezonabil. Dar nu sunt lipsit de coloană să aștept să fiu ultimul sau penultimul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.