Scandalul Cărnii – S.C. Integra S.R.L.

În seara asta am pățit o fază incredibilă, pe cuvânt de nu! Să vedeți. Pe seară, cam pe când ieșeam de la muncă, gheruța mea a trecut pe la Lidl și a luat și o caserolă de hamburgeri de vită Black Angus, oioioi, întrucât i-am propus zilele trecute să cumpere, să ne delectăm și noi în weekend.

Zis și făcut, cumpără.

No, pe drum, îmi făcea cu ochiul carnea, că avea o culoare frumoasă, rozalie, parcă o și simțeam zemoasă în gură, oioioi, cu un pic de piper și usturoi și cu ceva ceapă, da!, delicioasă, vă spun, delicioasă, așa că ne sucim și mergem să mai cumpărăm încă trei caserole, că weekendul are două zile.

Zis și făcut, cumpărăm.

Ei, ajunși acasă, hotărâm că parcă sunt prea groase chiftelele și vrem să se facă mai repede, așa că mândra mea le taie de la jumătate. Și mă cheamă, că i se părea suspect că “piperul negru măcinat” nu era dispus uniform, ci era presărat doar în mijlocul chiflei de carne.

Mă uit și eu, ne uităm amândoi, și o mirosim. Carnea era de culoare gri și avea un miros oțetit, deci am înțeles că în chifla cu carne frumoasă ni s-a băgat – la mijloc, ca să nu se vadă – carne stricată. Și spun asta cu toată convingerea.

Poate am avut ghinion, zic, și o tăiem și pe cealaltă chiflă din pachet. La fel, neagră pe mijloc cu miros de modificări organoleptice.

Pfuai, am fost dezgustat din cale afară, mai ales că la știri se spunea sus și tare că în Scandalul Cărnii nicio bucățică de carne alterată n-a ajuns la consumatori, deși la Lidl ni s-a spus că toate cele patru – da, patru! – caserole sunt din lotul de astăzi și tind să-i cred, întrucât carnea refrigerată nu stă multe zile la raft, nu se permite, deci ca să fie valabile până în nouăsprezece Martie, carnea ar fi trebuit să ajungă la Lild aseară.

Revenind, din patru caserole, noi am încercat două, și 100% din mostre erau necorespunzătoare.

Și vreau să fim bine înțeleși, nu-i acuz pe cei de la Lidl de treburi necurate, dar îi acuz pe cei de la S.C. Integra S.R.L., Str. Cartierului Nr. 2, 2A, 2B, oraș Chitila, județul Ilfov, România, căci ei au ambalat aceste produse neconforme.

Menționez că, pe ambalaj, perioada de valabilitate era până în 19 Martie, deci se poate presupune că ceea ce ni s-a vândut avea statut de carne proaspătă premium. Mai de grabă, era mortăciune proaspăt expirată a treia oară, premium, sau ceva de genul. oricum, perfid. Se vede clar din ambalare că faza a fost intenționată, pentru că nici din greșeală carnea stricată nu era omogenizată în restul cărnii, ci era dispusă doar pe mijloc.

De fapt, la câte chimicale se cunosc astăzi, nu sunt absolut sigur nici măcar de așa-zisa prospețime a cărnii de culoare conformă.

În fine, fiți cu mare băgare de seamă.

P.S. La Lidl n-a fost nicio problemă, ne-au dat banii înapoi fără discuție, iar eu i-am cerut șefei de magazin să scoată carnea neconformă de la comercializare, cu promisiunea fermă că mâine o să mă duc și o să verific.

P.P.S. La ANPC, la ora 19:15 n-a răspuns nimeni la telefon.

P.P.S. Despre autoritățile competente de la Cluj și București nici n-are niciun rost să mai vorbim, mânca-r-ar ei chiftelele astea!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.