Simon Andreea Simona

Citind povestea Andreei Simona Simon care a dispărut în 2005 de la Miercurea Ciuc, pe când avea doar nouă ani, n-am putut să nu mă înfricoșez și întristez de dimensiunea dramei copilei.

Pe de altă parte, cred că cea mai mare parte din vină o are mama ei. Sincer. Când ai un copil care învață bine, când ai un rost cât de cât și tot, și te apuci să-ți bați joc de omeni pentru simplul motiv că poți, parcă atunci îți atragi un pic de blesteme asupra ta.

Și nu, n-ai voie să spui că n-ai știu sau că n-ai crezut, din simplul motiv că un părinte iubitor nu doar apără, ci și previne orice situație care ar putea să-i facă rău copilului.

Așa că o acuz pe Ioana, mama fetei, de faptul că n-a iubit-o pe fată, la fel cum nu i-a iubit nici pe restul oamenilor din viața ei și, mai mult decât atât, și-a bătut joc și de iubirea ce restul i-o purtau.

Greșesc?

10 Comentarii

 1. Daniela 08 august 2011 la 13:22 - Raspunde

  Nu gresesti deloc! Ai mare dreptate! Dupa cum vorbea masa mi-am dat seama ca nu avea grija de copil…

 2. joita lucian 08 august 2011 la 20:51 - Raspunde

  Din pacate asemenea drame sunt traite din ce i ce ma des de copii ….romani…..ai perfecta dreptate Robin.

 3. monika 01 martie 2012 la 17:35 - Raspunde

  nu toata lumea e perfecta….mai lasati din critici….eu cunosc mai bn ca oricine cazu si sunt si eu foarta suparata pe unele persoane dar sa arunce cu piatra cine nu are pacate,cine nu a gresit nicodata,cine e perfect….daca era romanaia sau teera perfecta nu cred ca ati mai fi existat…nu vreau sa spun ca mama andreei nu e vinovata…poate are partea ei de vina…dar dupa parerea mea a tras consecintele fiecarei greseli dupa ce i-a disparut fata….numa in pielea ei sa nu fiti

  • Robin Molnar 01 martie 2012 la 20:46 - Raspunde

   Ioana s-a folosit de copil cum s-a folosit de toți oamenii din jurul ei. Nu am nicio compasiune.

 4. cris 13 iunie 2012 la 01:04 - Raspunde

  acum vrei sa ne para rau si de criminalul care a “iubit-o” si pe care ea l-a cam batjocorit? Da mama Andreei pare – ca sa zic pe romaneste – o panarama. Dar te rog frumos aici vorbim de un invidid bolnav care cine stie cum a torturat-o si ucis-o pe Andreea

  • Robin Molnar 28 iunie 2012 la 08:29 - Raspunde

   Întrebarea care se pune în acest caz este dacă omul ăla a fost un criminal latent sau un labil psihic transformat în criminal în urma celor petrecute în cuplu…

 5. gabor monica 06 noiembrie 2014 la 13:51 - Raspunde

  alte metode prin care suspectul sa arate cat este de frustrat nu se gaseau? ce vina are copilul si de ce e condamnat un copil pentru posibilele aventurii pe care le avea masa?!?! sa ne uitam in jur putin, daca ar plati copii nostri pentru greselile si nedreptatiile pe care le facem noi unde am ajunge. nu e corect ca un individ care ar gandi sa se razbune pe un copil nevinovat din cauza obsesiilor si frustrariilor lui sa se plimbe liber si sa fie aparat sau sustinut. toate-s frumoase cand stai pe canapea si uitandu-te la televizor vezi o asemenea tragedie, atata timp cat iti vezi copii langa tine! dar se poate intampla oricui si nu ne gandim la asta, e mai usor sa criticam….sa scuzam infractoru (…da domnule, e vina femeii ca o fi fost o “panarama” si ala a fost nevoit sa faca o crima SARACU!!oare nu e vina acelui criminal, acelui individ bolnav care a gandit o asemenea razbunare?

  • Robin Molnar 08 noiembrie 2014 la 12:37 - Raspunde

   Îmi scapă cum ați ajuns la concluzia că am condamnat copilul, nu pe mă-sa.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.